Кострешевић у посјети општини

Ускоро видео надзор на дивљим депонијама у Козарској Дубици

  • Извор: АТВ
  • 07.08.2024. 13:25

Стање безбједности у Козарској Дубици је на задовољавајућем нивоу и наредном периоду ће се радити на унапређењу постојећег система видео надзора на подручју ове општине, али и радарског система за санкционисање прекршаја прекорачења брзине кретања возила, а све у циљу побољшања општег стања и стања из области безбједности саобраћаја.

Ово је речено на састанку директора Полиције Републике Српске Синише Кострешевића са начелником Козарске Дубице Раденком Рељићем, на којем су присуствовали и начелник Полицијске управе Приједор Драган Милојица и директор комуналног предузећа „Комуналац“ из Козарске Дубице Игор Савковић. Састанак је одржан у циљу унапређења сарадње локалне заједнице и полиције Републике Српске.

Говорећи о унапређењу видео надзора у Козарској Дубици, усаглашено је да ће камере бити постављене и на свим мјестима гдје се одлаже комунални отпад али и на мјестима која важе за дивље депоније, потврдио је то Игор Савковић директор Комуналног предузећа “Комуналац” који је у кабинету начелника присуствовао састанку.

“Ово нам је значајна тема и данас смо усагласили да видео надзор буде постављен на мјестима гдје се одлаже отпад на градском и приградском подручју али и на критичним мјестима која важе за 'дивље депоније'. Желимо да прописно одлагање отпада буде пракса како би грађани имали уредно и чисто окружење, а то без обостране сарадње не можемо постићи”, рекао је Савковић додајући да ће видео надзор, свакако, утицати да несавјесни грађани развију свијест и навику да прописно одлажу отпад и на тај начин допринесу естетици и општем утиску.

Копрановић поново ухапшен: Шаком у главу ударио суграђанина након свађе у саобраћају

Копрановић поново ухапшен: Шаком у главу ударио суграђанина након свађе у саобраћају

Он је нагласио да је данашња посјета директора полиције Српске усмјерена ка заједничком дјеловању на стварању безбједнијег и квалитетнијег животног амбијента за грађане Козарске Дубице, те похвалио залагање директора Кострешевића и начелника општине Раденка Рељића које је усмјерено у том правцу.

Анализирајући јавне скупове на оперативном подручју Полицијске станице Козарске Дубица, од којих су најпосјећенији у Доњој Градини и Моштаници са неколико десетина хиљада грађана, те имајући у виду близину граничног прелаза, разговарано је о могућности растерећења приступне саобраћајнице према Меморијалном центру Доња Градина, с обзиром да је из године у годину на обиљежавању Дана сјећања на жртве усташког геноцида евидентан прилив све већег броја возила и аутобуса и да ће се сљедеће године обиљежити 80. годишњица страдања жртава геноцида.

Тема састанка била је и рјешавање имовинско правних односа када је у питању објекат Полицијске станице Козарска Дубица и подизању капацитета станице, у складу са опсегом дјеловања и територијалном надлежности ове Полицијске станице и чињеницу да се ради о пограничној територији са Европском унијом гдје је у претходном периоду забиљежено масовније кретање миграната. Иако ови догађаји нису утицали на стање безбједности, Кострешевић је нагласио да је потребно у континуитету пратити стање на терену и дјеловати како би се грађанима и њиховој имовини осигурала потпуна безбједност.

Пратите нас и путем Вибера