Kostrešević u posjeti opštini

Uskoro video nadzor na divljim deponijama u Kozarskoj Dubici

  • Izvor: ATV
  • 07.08.2024. 13:25

Stanje bezbjednosti u Kozarskoj Dubici je na zadovoljavajućem nivou i narednom periodu će se raditi na unapređenju postojećeg sistema video nadzora na području ove opštine, ali i radarskog sistema za sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila, a sve u cilju poboljšanja opšteg stanja i stanja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Ovo je rečeno na sastanku direktora Policije Republike Srpske Siniše Kostreševića sa načelnikom Kozarske Dubice Radenkom Reljićem, na kojem su prisustvovali i načelnik Policijske uprave Prijedor Dragan Milojica i direktor komunalnog preduzeća „Komunalac“ iz Kozarske Dubice Igor Savković. Sastanak je održan u cilju unapređenja saradnje lokalne zajednice i policije Republike Srpske.

Govoreći o unapređenju video nadzora u Kozarskoj Dubici, usaglašeno je da će kamere biti postavljene i na svim mjestima gdje se odlaže komunalni otpad ali i na mjestima koja važe za divlje deponije, potvrdio je to Igor Savković direktor Komunalnog preduzeća “Komunalac” koji je u kabinetu načelnika prisustvovao sastanku.

“Ovo nam je značajna tema i danas smo usaglasili da video nadzor bude postavljen na mjestima gdje se odlaže otpad na gradskom i prigradskom području ali i na kritičnim mjestima koja važe za 'divlje deponije'. Želimo da propisno odlaganje otpada bude praksa kako bi građani imali uredno i čisto okruženje, a to bez obostrane saradnje ne možemo postići”, rekao je Savković dodajući da će video nadzor, svakako, uticati da nesavjesni građani razviju svijest i naviku da propisno odlažu otpad i na taj način doprinesu estetici i opštem utisku.

Kopranović ponovo uhapšen: Šakom u glavu udario sugrađanina nakon svađe u saobraćaju

Kopranović ponovo uhapšen: Šakom u glavu udario sugrađanina nakon svađe u saobraćaju

On je naglasio da je današnja posjeta direktora policije Srpske usmjerena ka zajedničkom djelovanju na stvaranju bezbjednijeg i kvalitetnijeg životnog ambijenta za građane Kozarske Dubice, te pohvalio zalaganje direktora Kostreševića i načelnika opštine Radenka Reljića koje je usmjereno u tom pravcu.

Analizirajući javne skupove na operativnom području Policijske stanice Kozarske Dubica, od kojih su najposjećeniji u Donjoj Gradini i Moštanici sa nekoliko desetina hiljada građana, te imajući u vidu blizinu graničnog prelaza, razgovarano je o mogućnosti rasterećenja pristupne saobraćajnice prema Memorijalnom centru Donja Gradina, s obzirom da je iz godine u godinu na obilježavanju Dana sjećanja na žrtve ustaškog genocida evidentan priliv sve većeg broja vozila i autobusa i da će se sljedeće godine obilježiti 80. godišnjica stradanja žrtava genocida.

Tema sastanka bila je i rješavanje imovinsko pravnih odnosa kada je u pitanju objekat Policijske stanice Kozarska Dubica i podizanju kapaciteta stanice, u skladu sa opsegom djelovanja i teritorijalnom nadležnosti ove Policijske stanice i činjenicu da se radi o pograničnoj teritoriji sa Еvropskom unijom gdje je u prethodnom periodu zabilježeno masovnije kretanje migranata. Iako ovi događaji nisu uticali na stanje bezbjednosti, Kostrešević je naglasio da je potrebno u kontinuitetu pratiti stanje na terenu i djelovati kako bi se građanima i njihovoj imovini osigurala potpuna bezbjednost.

Pratite nas i putem Vibera