Код Теслића

Умјесто асфалта у Очаушу забрањен рад на путу до гробља

  • Извор: АТВ
  • 31.07.2024. 09:28

Умјесто асфалта, на путу до централног гробља у Очаушу код Теслића, данас табла на којој пише забрањен рад.

Мјештани у невјерици причају да је локална власт дословно отјерала машине и забранила асфалтирање. 

"Био сам радостан као и сваки нормалан Очаушанац, међутим, данас кад сам дошао с посла чујем да су обустављени радови, да је инспекција забранила извођење радова и асфалтирање што у сваком случају погађа и несхватљиво је“, каже мјештанин Очауша код Теслића Милорад Готовац.

"Онима који опструишу и бране радове нека је на част. Влада Републике Српске је изнашла средства. Мислим да је некоректно. Није битно ко ради ко гради, битно је да има општи интерес“, каже мјештанин Очауша код Теслића Миломир Кршић.

А наш једини интерес је да не идемо по макадаму, причају огорчени мјештани. Кажу, посебан проблем је узбрдица према капели и гробљу. 

"Да не обувамо чизме, да не будемо каљави. Ја само могу рећи да сам огорчен на такво понашање“, каже мјештанин Очауша код Теслића Ђорђо Мишкић. 

Због чега је Општинска управа забранила радове хтјели смо питати и Милана Миличевића, начелника Теслића. На наше позиве није одговарао. 

Јуче је и Милорад Додик, предсједник Републике Српске, поручио да није добро да један начелник блокира радове у својој локалној заједници. Исто то Миличевићу су, још једном, поручили и његови суграђани. 

Мјештани Очауша још једном су апеловали на општинску власт да не забрањују радове. Кажу, опструкција реализације пројеката у овом или било којем другом селу никоме неће донијети ништа добро.

Пратите нас и путем Вибера