Kod Teslića

Umjesto asfalta u Očaušu zabranjen rad na putu do groblja

  • Izvor: ATV
  • 31.07.2024. 09:28

Umjesto asfalta, na putu do centralnog groblja u Očaušu kod Teslića, danas tabla na kojoj piše zabranjen rad.

Mještani u nevjerici pričaju da je lokalna vlast doslovno otjerala mašine i zabranila asfaltiranje. 

"Bio sam radostan kao i svaki normalan Očaušanac, međutim, danas kad sam došao s posla čujem da su obustavljeni radovi, da je inspekcija zabranila izvođenje radova i asfaltiranje što u svakom slučaju pogađa i neshvatljivo je“, kaže mještanin Očauša kod Teslića Milorad Gotovac.

"Onima koji opstruišu i brane radove neka je na čast. Vlada Republike Srpske je iznašla sredstva. Mislim da je nekorektno. Nije bitno ko radi ko gradi, bitno je da ima opšti interes“, kaže mještanin Očauša kod Teslića Milomir Kršić.

A naš jedini interes je da ne idemo po makadamu, pričaju ogorčeni mještani. Kažu, poseban problem je uzbrdica prema kapeli i groblju. 

"Da ne obuvamo čizme, da ne budemo kaljavi. Ja samo mogu reći da sam ogorčen na takvo ponašanje“, kaže mještanin Očauša kod Teslića Đorđo Miškić. 

Zbog čega je Opštinska uprava zabranila radove htjeli smo pitati i Milana Miličevića, načelnika Teslića. Na naše pozive nije odgovarao. 

Juče je i Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, poručio da nije dobro da jedan načelnik blokira radove u svojoj lokalnoj zajednici. Isto to Miličeviću su, još jednom, poručili i njegovi sugrađani. 

Mještani Očauša još jednom su apelovali na opštinsku vlast da ne zabranjuju radove. Kažu, opstrukcija realizacije projekata u ovom ili bilo kojem drugom selu nikome neće donijeti ništa dobro.

Pratite nas i putem Vibera