Милићи

Удружење пензионера покренуло Иницијативу за повећање чланарина

  • Извор: СРНА
  • 19.02.2024. 18:30

Удружење пензионера општине Милићи, на захтјев већег броја чланова ове организације, покренуло је иницијативу за повећање чланарине са три конвертибилне марке на четири, чиме би буџет Удружења био повећан, а тиме и једнократна новчана помоћ за чланове.

"Растом чланарине за једну конвертибилну марку нико не би био угрожен, а буџет Удружења би био повећан између 13.000 и 14.000 КМ, онда бисмо могли да повећамо и једнократну новчану помоћ која сада износи 100 КМ, као и број оних који је добијају", изјавио је новинарима предсједник милићког Удружења пензионера Радомир Голић.

Он је напоменуо да је једнократну помоћ до сада добијало око 300 пензионера, те још неке погодности које доноси повећање - пружање помоћи за здравствену заштиту, трошкове лијечења дужа од четири дана ван Милића, интервентну помоћ у случају изненадне тешке животне ситуације или трагедије.

Значајна посјета Додика Минску:

Значајна посјета Додика Минску: "Русија и Бјелорусија не заостају за западом“

Голић је додао да би средства усмјерили и на бањску рехабилитацију, јер прошле године су са 50 одсто финансирали одлазак у бању, и 10 пензионера је отишло захваљујући Удружењу, а седам је добило бесплатно лијечење преко Владе Републике Српске, сада желе да тај број буде 30.

Он је рекао да је један од разлога повећања чланарине, да се помогне пензионерима и њиховим породицама који су у стању социјалне потребе.

Голић је додао да према подацима Удружења 263 пензионера у Милићима примају пензију мању од 400 КМ, а поражавајућа бројка је да је од 1. јануара до данас умрло 18 пензионера, што се никада до сада није десило.

Ова држава субвенционише путовања за пензионере

Ова држава субвенционише путовања за пензионере

Он је рекао да пензионери који су сагласни са повећањем чланарине не треба да се јављају у Удружење, а они који нису, потребно је да дођу и дају изјаву или да то учине на број 056/741-564.

Активности о покретању иницијативе за повећање пензионерске чланарине биће проведене до 5. марта ове године.

На подручју општине Милићи има 1.515 пензионера, од тога 1.286 су чланови Удружења.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.