Milići

Udruženje penzionera pokrenulo Inicijativu za povećanje članarina

  • Izvor: SRNA
  • 19.02.2024. 18:30

Udruženje penzionera opštine Milići, na zahtjev većeg broja članova ove organizacije, pokrenulo je inicijativu za povećanje članarine sa tri konvertibilne marke na četiri, čime bi budžet Udruženja bio povećan, a time i jednokratna novčana pomoć za članove.

"Rastom članarine za jednu konvertibilnu marku niko ne bi bio ugrožen, a budžet Udruženja bi bio povećan između 13.000 i 14.000 KM, onda bismo mogli da povećamo i jednokratnu novčanu pomoć koja sada iznosi 100 KM, kao i broj onih koji je dobijaju", izjavio je novinarima predsjednik milićkog Udruženja penzionera Radomir Golić.

On je napomenuo da je jednokratnu pomoć do sada dobijalo oko 300 penzionera, te još neke pogodnosti koje donosi povećanje - pružanje pomoći za zdravstvenu zaštitu, troškove liječenja duža od četiri dana van Milića, interventnu pomoć u slučaju iznenadne teške životne situacije ili tragedije.

Značajna posjeta Dodika Minsku:

Značajna posjeta Dodika Minsku: "Rusija i Bjelorusija ne zaostaju za zapadom“

Golić je dodao da bi sredstva usmjerili i na banjsku rehabilitaciju, jer prošle godine su sa 50 odsto finansirali odlazak u banju, i 10 penzionera je otišlo zahvaljujući Udruženju, a sedam je dobilo besplatno liječenje preko Vlade Republike Srpske, sada žele da taj broj bude 30.

On je rekao da je jedan od razloga povećanja članarine, da se pomogne penzionerima i njihovim porodicama koji su u stanju socijalne potrebe.

Golić je dodao da prema podacima Udruženja 263 penzionera u Milićima primaju penziju manju od 400 KM, a poražavajuća brojka je da je od 1. januara do danas umrlo 18 penzionera, što se nikada do sada nije desilo.

Ova država subvencioniše putovanja za penzionere

Ova država subvencioniše putovanja za penzionere

On je rekao da penzioneri koji su saglasni sa povećanjem članarine ne treba da se javljaju u Udruženje, a oni koji nisu, potrebno je da dođu i daju izjavu ili da to učine na broj 056/741-564.

Aktivnosti o pokretanju inicijative za povećanje penzionerske članarine biće provedene do 5. marta ove godine.

Na području opštine Milići ima 1.515 penzionera, od toga 1.286 su članovi Udruženja.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: