Југ Српске

У Требињу задовољни сезоном: Шпиц тек очекују

  • Извор: АТВ
  • 31.07.2024. 14:03

Одавно је познато да је Требиње туристички град а бројке за првих шест мјесеци ове године то јасно и доказују.

Како је рекао начелник за туризам града Требиња Бојан Вучуревић гостујући у нашем АТВ јутру, задовољни су прометом за првих шест мјесеци ове године али и прометом који је остварен у јулу.

"Имамо пораст броја ноћења од 22 одсто у односу на исти период прошле године. Што се тиче укупног броја ноћења то је нешто више од 101 хиљаду и сигурно ћемо оборити прошлогодишњи рекорд у броју ноћења“, каже начелник за туризам града Требиње Бојан Вучуревић.

Гости у Требиње долазе из разних земаља како региона, тако и свијета, али град на југу бирају и домаћи туристи.

"У Требиње долазе највише гости из Србије који чине више од пола туристичких долазака. Затим су ту Хрватска, Црна Гора, Турска, Кина. Домаћи туристи, из БиХ, чине око 30.000 ноћења“, каже Вучуревић.

Како каже, Требиње се труди да понудом испрати повећање броја гостију.

"Сада 'долазе на наплату' сви напори који су учињени у протеклој деценији и више - сви ти сајамски наступи и повезивање са регионалним туристичким организацијама су довели до тренутног стања уз, наравно, овај прелијепи природни амбијент Требиња“, рекао је он.

Требиње својим гостима нуди широк спектар могућности за уживање - ту је манифестациони туризам, гастро туризам, енолошки, спортски туризам и конгреси.

"Радимо на развоју руралног туризма и радићемо и сљедеће године. Писаћемо посебан програм подршке кроз Аграрни фонд за развој руралног туризма. То је оно што нам недостаје у понуди а сазнали смо то кроз различите анкете  ослушкујући пулс туриста“, рекао је он.

У Требињу се готово сваког дана одржавају различити догађаји.

Шпиц сезоне се тек очекује у августу.

"Август је пребукиран одавно, тешко је доћи до смјештаја“, рекао је Вучуревић.

Шта све очекује оне који посјете Требиње у данима који су пред нама погледајте у наставку:

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Револуција 1917 (Р)

    ''Револуција 1917 (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.