Jug Srpske

U Trebinju zadovoljni sezonom: Špic tek očekuju

  • Izvor: ATV
  • 31.07.2024. 14:03

Odavno je poznato da je Trebinje turistički grad a brojke za prvih šest mjeseci ove godine to jasno i dokazuju.

Kako je rekao načelnik za turizam grada Trebinja Bojan Vučurević gostujući u našem ATV jutru, zadovoljni su prometom za prvih šest mjeseci ove godine ali i prometom koji je ostvaren u julu.

"Imamo porast broja noćenja od 22 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Što se tiče ukupnog broja noćenja to je nešto više od 101 hiljadu i sigurno ćemo oboriti prošlogodišnji rekord u broju noćenja“, kaže načelnik za turizam grada Trebinje Bojan Vučurević.

Gosti u Trebinje dolaze iz raznih zemalja kako regiona, tako i svijeta, ali grad na jugu biraju i domaći turisti.

"U Trebinje dolaze najviše gosti iz Srbije koji čine više od pola turističkih dolazaka. Zatim su tu Hrvatska, Crna Gora, Turska, Kina. Domaći turisti, iz BiH, čine oko 30.000 noćenja“, kaže Vučurević.

Kako kaže, Trebinje se trudi da ponudom isprati povećanje broja gostiju.

"Sada 'dolaze na naplatu' svi napori koji su učinjeni u protekloj deceniji i više - svi ti sajamski nastupi i povezivanje sa regionalnim turističkim organizacijama su doveli do trenutnog stanja uz, naravno, ovaj prelijepi prirodni ambijent Trebinja“, rekao je on.

Trebinje svojim gostima nudi širok spektar mogućnosti za uživanje - tu je manifestacioni turizam, gastro turizam, enološki, sportski turizam i kongresi.

"Radimo na razvoju ruralnog turizma i radićemo i sljedeće godine. Pisaćemo poseban program podrške kroz Agrarni fond za razvoj ruralnog turizma. To je ono što nam nedostaje u ponudi a saznali smo to kroz različite ankete  osluškujući puls turista“, rekao je on.

U Trebinju se gotovo svakog dana održavaju različiti događaji.

Špic sezone se tek očekuje u avgustu.

"Avgust je prebukiran odavno, teško je doći do smještaja“, rekao je Vučurević.

Šta sve očekuje one koji posjete Trebinje u danima koji su pred nama pogledajte u nastavku:

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Revolucija 1917 (R)

    ''Revolucija 1917 (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.