Projekat

U Trebinje stiglo 46 djece sa Kosova i Metohije

  • Извор: СРНА
  • 26.06.2023. 09:37

U Trebinje je stiglo 46 djece s Kosova i Metohije, a dočekali su ih predstavnici Gradske uprave i porodice kod kojih će boraviti.

Djeca, koja su stigla sinoć kasno, borave u Srpskoj u okviru projekta "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske", koji jedanaesti put organizuje banjalučki Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić izrazio je zahvalnost sugrađanima koji će i ove godine ugostiti mališane u svojim domovima, nastavnicima, ali i privrednicima koji su besplatno ponudili smještaj djeci.

- I ove godine roditelji su pokazali veliku humanost i preuzeli odgovornost - rekao je Ćurić.

On je naveo da je u Republiku Srpsku stiglo više od 500 mališana i i zahvalio predsjedniku banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Miloradu Arlovu koji je najzaslužniji za organizaciju dolaska djece.

Nastavnik u Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" u Sočanici Saša Blagojević rekao je novinarima da ova posjeta mnogo znači djeci, naročito u ovim vremenima kakva su na Kosmetu, jer će se makar na kratko odvojiti od svakodnevnih dešavanja.

- Zbog gostoprimstva i divnih ljudi uvijek se rado vraćamo u Republiku Srpsku. Nadam se da će tokom boravka u Trebinju zaboraviti sve ružno i da će sa svojim vršnjacima biti srećni - rekao je Blagojević.

Djeca sa Kosova i Metohije boraviće u Trebinju do nedjelje, 2. jula, kada je planiran povratak kući.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм