Брчко

У наредних 15 дана неки радници добијају 400 КМ једнократне помоћи

  • Извор: Агенције
  • 15.09.2023. 14:16

Ребалансом буџета Дистрикта Брчко за 2023. годину у износу од 40,5 милиона КМ осигурана су средства и за повећање плаћа запосленима у јавном сектору, као једна од обавеза преузетих у договору са Синдикатом Брчко дистрикта у вези са повећањем плаћа запослених у јавној управи.

Предсједник Синдката Брчко дистрикта Игор Бабић каже да се такође односи и за исплату једнократне помоћи запосленима у јавној управи који имају плату мању од 1.200 КМ.

"Ми смо добили информацију да би исплата једнократне новчане помоћи запосленима у органима јавне управе требала почети за највише 15 дана у износу од 400 марака чија је основна плата до 1.200 КМ односно која не прелази неопорезиви дио, као и правним лицима које је основао Дистрикт", појаснио је Бабић.


Стручњак: Објаснићу зашто тијела из Мексика нису ванземаљска

Стручњак: Објаснићу зашто тијела из Мексика нису ванземаљска

Према ријечима Бабића право на ову једнократну помоћ имају и запослени у јавним предузећима.

"С тим да ће ако предузеће послује позитивно исплатити једнокатну помоћ, а уколико предузећа немају новчана средства биће исплаћено из ребаланса буџета Дистрикта за 2023. годину", истакао је Бабић.

Како је рекао, на списку се налази око 660 запослених у органима јавне управе који су испунили услове за исплату ове помоћи, а што се тиче јавних предузећа немају тачан број.


Сјајна вијест за грађане Српске: Стижу уплате вриједне 31,5 милиона КМ

Сјајна вијест за грађане Српске: Стижу уплате вриједне 31,5 милиона КМ

"Влада Брчко дистрикта је тражила од јавних предузећа да доставе спискове са жиро рачунима оних који би требало да добију ову помоћ и вјерујемо да нико неће бити изостављен", навео је Бабић.

Генерални штрајк запослених у јавној управи Дистрикта почео је 23. маја ове године а завршен је четврог јула потписаним Споразумом о престанку генералног штрајка између Владе Дистрикта и брчанског Синдиката.

Пратите нас и путем Вибера