Теслић

У Бањи Влајићи узаврело око воде и лажних обећања

  • Извор: АТВ
  • 04.07.2024. 20:00

Муке су то велике. Уздам се у мој бунар, поточић и небо. Како је живјети без воде зна само онај ко је нема, прича Радојка Васиљевић. Каже да она и њене комшије у Бањи Влајићи, на око пет километара од Теслића, деценијама чекају прикључак на локални "Водовод".

"Одозго су били повели у оно село воду и радовали смо се сви, дали за пројекат паре. И ником ништа од тога. Само промашили тамо и ето", рекла је Радојка Васиљевић из Бање Влајићи код Теслића.

Село нам је све промашило осим лажних обећања, причају незадовољни мјештани. Окупили су се на улазу у село.  

До ове табле је дошао градски водовод који никада даље није продужен, а они нас двије деценије лажу. Лажу нас од избора до избора. Како долази која изборна година тако нам дођу лажу, петљају, како они, тако и људи које смо ми бирали овдје да нас представљају у општини", рекао је Томислав Михајловић из Бање Вјалићи код Теслића.

У међувремену, мјештани су препуштени сами себи. По питку воду иду на изворе и у трговине. Оно што су сами покушали, донијело је више штете него користи. 

"Имамо воду бању, сумпор, није за пиће носили смо на анализу. Уништи нам унутра све цијеви, бојлер", рекао је Звјездан Михајловић из Бање Влајићи код Теслића.

Све смо ми то прошли, причају на другом крају Влајића гдје је вода стигла. Комшије су загледане у њих, знају шта је био договор, али од договора није било ништа.

Милан Миличевић, начелник Теслића, данас одговара -  не може се само ископати канал и поставити цријево. Каже, има идејно рјешење. 

"Пројектна документација за тај дио водовода је у изради и она не постоји. Постоји дакле идејно рјешење, али то је идејни пројекат, а коначни пројекат је нешто што треба да буде урађено", рекао је Милан Миличевић, начелник општине Теслић.

А када то нико не зна. Не зна ни Миличевић. Прича да је процедура дуга и због тога је одговор тешко дати. Мјештани Бање Влајићи начелнику одговарају да им онда више не даје ни лажна обећања. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм

    'Филм

  • 16:00 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Тајне музеја

    'Тајне музеја