Рачуни никад већи

Теслићани без воде, а рачуни никад већи: Свега нам је доста!

  • Извор: АТВ
  • 23.07.2024. 19:30

Становници Теслића цијело љето муку муче са водом иако уредно рачуни стижу. Грађани поручују да им је свега доста.

"Ево овако ми то, и онда носимо у ВЦ шољу, носимо себи да гријемо у лонцу за купање".

"И тако цијело љето. Хитно нам је потребна реконструкција водовода", поручују огорчени мјештани Доњег Ранковића и Горњег Ружевића, села на око три километра од Теслића.

Мјесец дана воду имају тек толико да ураде оно основно и то само у јутарњим и вечерњим сатима. На све то рачуни за воду никад већи.

"Да ли ми плаћамо зрак, кад отварамо чесму, а воде нема, да ли тај зрак што га нема. Не знамо шта плаћамо, али плаћамо нешто. Ово љето немамо воде, више немамо него што имамо, једна цистерна је дошла", каже Симеуна Ђукић из Доњег Ранковића.

"Сви смо сада угрожени, код свих су бурад, бачве пред кућом. Знамо који је вијек, не можемо више из канте напољу да се купамо или веш да возимо код неког другог да перемо, не знам шта они размишљају, али ми смо збиља угрожени", поручује Мирослав Купрешак, мјештанин Горњег Ружевића.

А најугроженији су, ипак, они најстарији који живе сами. Није лако ни тамо гдје су куће пуне дјеце.

"Ма јој, па велики, нема нигдје. Немамо одакле ни донијети. Мене посебно и нога боли, ја не могу ни донијети. Немамо чим стоке напојити, имам мало овчица", рекла нам је Мирјана Китановић из Доњег Ранковића.

"Ако нестане ујутро, дође навече у 12 и онда опет ујутро у 5-6 нестане. Нама кажу да је квар. А сад какав може бити квар ако вода долази навече, шта већ раде, али проблем је", истиче мјештанин Горњег Ружевића Драгиша Купрешак.

У чему је проблем, питали смо и Општинску управу Теслић. Одмах након нашег упита, на друштвеним мрежама експресно су најавили рјешење.

"У току су завршни радови на реконструкцији и преспајању водоводне мреже засеока Купрешаци у мјесним заједницама Доњи Ранковић и Горњи Ружевић, на водоводни подсистем Чечава. Радове изводи ПКД 'Рад' Теслић, а инвеститор радова је Општина Теслић из редовних средстава Буџета Општине Теслић. Радови су увелико у току и биће завршени у року", тврде у Општинској управи.

До када је рок, у Општини, нису прецизирали. Мјештани подсјећају локалну власт – "и раније сте нам обећавали да ћете проблем ријешити. Надамо се да и овај пут неће све остати само на томе".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Од јутра до сутра (12+)

    'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    ''Серија: Црна Гуја (12+)

  • 23:05 Серија: 1993 (16+)

    ''''Серија: 1993 (16+)