Računi nikad veći

Teslićani bez vode, a računi nikad veći: Svega nam je dosta!

  • Izvor: ATV
  • 23.07.2024. 19:30

Stanovnici Teslića cijelo ljeto muku muče sa vodom iako uredno računi stižu. Građani poručuju da im je svega dosta.

"Еvo ovako mi to, i onda nosimo u VC šolju, nosimo sebi da grijemo u loncu za kupanje".

"I tako cijelo ljeto. Hitno nam je potrebna rekonstrukcija vodovoda", poručuju ogorčeni mještani Donjeg Rankovića i Gornjeg Ruževića, sela na oko tri kilometra od Teslića.

Mjesec dana vodu imaju tek toliko da urade ono osnovno i to samo u jutarnjim i večernjim satima. Na sve to računi za vodu nikad veći.

"Da li mi plaćamo zrak, kad otvaramo česmu, a vode nema, da li taj zrak što ga nema. Ne znamo šta plaćamo, ali plaćamo nešto. Ovo ljeto nemamo vode, više nemamo nego što imamo, jedna cisterna je došla", kaže Simeuna Đukić iz Donjeg Rankovića.

"Svi smo sada ugroženi, kod svih su burad, bačve pred kućom. Znamo koji je vijek, ne možemo više iz kante napolju da se kupamo ili veš da vozimo kod nekog drugog da peremo, ne znam šta oni razmišljaju, ali mi smo zbilja ugroženi", poručuje Miroslav Kuprešak, mještanin Gornjeg Ruževića.

A najugroženiji su, ipak, oni najstariji koji žive sami. Nije lako ni tamo gdje su kuće pune djece.

"Ma joj, pa veliki, nema nigdje. Nemamo odakle ni donijeti. Mene posebno i noga boli, ja ne mogu ni donijeti. Nemamo čim stoke napojiti, imam malo ovčica", rekla nam je Mirjana Kitanović iz Donjeg Rankovića.

"Ako nestane ujutro, dođe naveče u 12 i onda opet ujutro u 5-6 nestane. Nama kažu da je kvar. A sad kakav može biti kvar ako voda dolazi naveče, šta već rade, ali problem je", ističe mještanin Gornjeg Ruževića Dragiša Kuprešak.

U čemu je problem, pitali smo i Opštinsku upravu Teslić. Odmah nakon našeg upita, na društvenim mrežama ekspresno su najavili rješenje.

"U toku su završni radovi na rekonstrukciji i prespajanju vodovodne mreže zaseoka Kuprešaci u mjesnim zajednicama Donji Ranković i Gornji Ružević, na vodovodni podsistem Čečava. Radove izvodi PKD 'Rad' Teslić, a investitor radova je Opština Teslić iz redovnih sredstava Budžeta Opštine Teslić. Radovi su uveliko u toku i biće završeni u roku", tvrde u Opštinskoj upravi.

Do kada je rok, u Opštini, nisu precizirali. Mještani podsjećaju lokalnu vlast – "i ranije ste nam obećavali da ćete problem riješiti. Nadamo se da i ovaj put neće sve ostati samo na tome".

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: