"Свети апостол Лука"

Свечано отварање Болнице у Добоју

  • 04.09.2024. 07:16

У Добоју ће данас, у присуству званичника Републике Српске, бити свечано отворена новоизграђена болница "Свети апостол Лука".

Укупна вриједност пројекта нове добојске Болнице је око 104 милиона КМ, а средства су обезбијеђена из буџета Републике Српске. Болница располаже са 450 кревета и пројектована је да дугорочно опслужује око 330.000 становника добојске регије и околине.

Болница, између осталог, има главни операциони блок, ургентни блок са операционом салом, службу интензивне медицине за нехируршке гране, салу за ангиографију, лабораторију, породилиште, дијагностички центар за више од 20 радиолошких и других дијагностичких процедура, дневну амбулантну/поликлиничку услугу са специјалистичким консултацијама, као и терапијску онколошку дневну болницу.

Министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић рекао је да ће нова Болница омогућити квалитетније и брже пружање услуга грађанима.

Болницу је изградила кинеска компанија Синофарм.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.