"Sveti apostol Luka"

Svečano otvaranje Bolnice u Doboju

  • 04.09.2024. 07:16

U Doboju će danas, u prisustvu zvaničnika Republike Srpske, biti svečano otvorena novoizgrađena bolnica "Sveti apostol Luka".

Ukupna vrijednost projekta nove dobojske Bolnice je oko 104 miliona KM, a sredstva su obezbijeđena iz budžeta Republike Srpske. Bolnica raspolaže sa 450 kreveta i projektovana je da dugoročno opslužuje oko 330.000 stanovnika dobojske regije i okoline.

Bolnica, između ostalog, ima glavni operacioni blok, urgentni blok sa operacionom salom, službu intenzivne medicine za nehirurške grane, salu za angiografiju, laboratoriju, porodilište, dijagnostički centar za više od 20 radioloških i drugih dijagnostičkih procedura, dnevnu ambulantnu/polikliničku uslugu sa specijalističkim konsultacijama, kao i terapijsku onkološku dnevnu bolnicu.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić rekao je da će nova Bolnica omogućiti kvalitetnije i brže pružanje usluga građanima.

Bolnicu je izgradila kineska kompanija Sinofarm.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Svakog radnog dana od 6 časova i 55 minuta i vikendom od 8 časova i 30 minuta očekuju vas aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti.

  • 09:00 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+)

    ''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.