Од 21.30

Суве славине током ноћи у Сокоцу

  • Извор: АТВ
  • 08.08.2024. 19:21

''По цијелу ноћ немамо воде'' - закукали су становници Сокоца који воду добијају са изворишта Врело Биоштица.

Славине су, кажу суве сваку ноћ од пола десет навече до пет ујутру. 

"Ја сам под базеном. Ујутро се умивам из лончића или из бокалића, да би могла доћи на пијацу. Што се тиче коментара, ово је туга. Кише падале, воде има довољно“, каже једна мјештанка.

"Па није добро“, поручују у Сокоцу.

А врућине не попуштају. Баш зато су од стечајног управника соколачког Водовода и Врела Биоштице петицијом тражили да редукције престану. 

И Скупштина општине тражила је на ванредној сједници да се утврди зашто воде нема и ко је крив. И нико на то није могао да одговори, јер се стечајни управник, начелник општине и одборници СДС-а нису појавили.

"Упутили смо писмо на адресу Инспектората Републике Српске, да се уђе у Водовод, да се погледа законитост одлука које су донесене, које је стечајни управник без обавјештења грађана само заврнуо воду исти дан. Да видимо и које су то штете које су причињене грађанима и привреди. Знамо да пекаре раде по ноћи и требају воду. Људи који раде друге смјене не могу да се окупају“, каже шеф Клуба одборника СНСД-а у Скупштине општине Соколац Ђорђе Радић.

Водоводна мрежа је у хаосу. Признају то пред камером АТВ-а и стечајни управник Водовода и начелник општине. Криви су, кажу, они који претјерано троше воду. Заврнули су је да би спасили дотрајалу опрему. Ни један ни други зато не одговарају, гдје је нестало око милион марака које је за соколачки Водовод издвојила Влада Српске. Један наводно не зна, други питање потпуно игнорише. 

"Када су у питању нека средства која су дата од стране Владе за реорганизацију предузећа мени то није познато. Не знам коме су дата и томе се не могу изјашњавати“, каже стечајни управник Водовода Радомир Јокић. 

"Ја сам обезбиједио око 400.000 КМ и купили смо једно предузеће у стечају Фам инекс код Сокоца у које ћемо смјестити Врело Биоштица. То је у стечају већ 12-13 година и како је у стечају било је насртаја да се откупи врело, да се приватизује“, каже начелник општине Соколац Милован Бјелица.

А ни то кажу, не би ријешило проблем, па разматрају да се чак и повећа цијена воде. И што се њих тиче, прича ту стаје.  Баш као и испорука воде Сокочанима на пуних осам сати, сваке ноћи.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    Серија: Црна Гуја (12+)

  • 23:05 Ноћни програм

    Ноћни програм