Борба за фотељу

Судар титана у Гацку

  • Извор: АТВ
  • 21.07.2024. 19:35

Жестоко ће до избора бити у Гацку, можда и најжешће када је у питању Херцеговина. За начелничку фотељу боре се два љута противника, искусна политичара и кршна Гачанина. Прса у прса Срђан Миловић и Вукота Говедарица. Гачани на мукама.

"Оба, оба ако може, оба заокружити и шта ћу друго кад су добри", "Хоће ли вам бити тешко да изаберете? Па не знам шта бих рекао, неће", "Јесте ли поносни што имате јаке кандидате? Јесмо наравно. Да ли је Гацко град политичара? Јесте", "Бога ми је добар Вукота", "Ја ћу за Миловића ето одмах да ти кажем", кажу грађани.

Гатачка новинарка Миланка Ковачевић годинама прати оба кандидата. Питали смо је да ли је ово судар титана.

"Оно што могу са сигурношћу да кажем да ће се сударити на Титанику будући да Гацко тоне и у интелектуалном смислу и када је у питању људски потенцијал и тако. Када су у питању кандидати ми смо већ видјели дјеловање и једног и другог", каже Миланка Ковачевић, новинарка из Гацка.

Ни један ни други кандидат не смију изгубити ову политичку битку, пораз би значио крај каријере. Говедарица је актуелни народни посланик, Миловић бивши, зашто су се вратили на локал?

"Лидери тих странака на локалу су се нећкали и надали су се да ће се наћи неко ко ће да преузме њихов задатак, на крају су  они морали да уђу у ту трку па видјећемо како ће бити", каже Ковачевић.

А биће и жестоко и занимљиво, већ сада је очигледно.

Судар титана могао би ублажити и трећи кандидат. Са филмског платна у начелничку фотељу жели и један глумац.

Срђа Бјелогрлић независни је кандидат за начелника општине Гацко. Још одавно влада мишљење да је Гацко расадник добрих политичара, било их је свукуда. Било је и оних који су мислили да то могу бити па се покајали, и Гачани признају да су знали оманути при избору, овога пута грешка им се не може десити.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Против дивљине (12+)

    ''Филм: Против дивљине (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: 1993 (16+) (Р)

    ''Серија: 1993 (16+) (Р)

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм