Borba za fotelju

Sudar titana u Gacku

  • Izvor: ATV
  • 21.07.2024. 19:35

Žestoko će do izbora biti u Gacku, možda i najžešće kada je u pitanju Hercegovina. Za načelničku fotelju bore se dva ljuta protivnika, iskusna političara i kršna Gačanina. Prsa u prsa Srđan Milović i Vukota Govedarica. Gačani na mukama.

"Oba, oba ako može, oba zaokružiti i šta ću drugo kad su dobri", "Hoće li vam biti teško da izaberete? Pa ne znam šta bih rekao, neće", "Jeste li ponosni što imate jake kandidate? Jesmo naravno. Da li je Gacko grad političara? Jeste", "Boga mi je dobar Vukota", "Ja ću za Milovića eto odmah da ti kažem", kažu građani.

Gatačka novinarka Milanka Kovačević godinama prati oba kandidata. Pitali smo je da li je ovo sudar titana.

"Ono što mogu sa sigurnošću da kažem da će se sudariti na Titaniku budući da Gacko tone i u intelektualnom smislu i kada je u pitanju ljudski potencijal i tako. Kada su u pitanju kandidati mi smo već vidjeli djelovanje i jednog i drugog", kaže Milanka Kovačević, novinarka iz Gacka.

Ni jedan ni drugi kandidat ne smiju izgubiti ovu političku bitku, poraz bi značio kraj karijere. Govedarica je aktuelni narodni poslanik, Milović bivši, zašto su se vratili na lokal?

"Lideri tih stranaka na lokalu su se nećkali i nadali su se da će se naći neko ko će da preuzme njihov zadatak, na kraju su  oni morali da uđu u tu trku pa vidjećemo kako će biti", kaže Kovačević.

A biće i žestoko i zanimljivo, već sada je očigledno.

Sudar titana mogao bi ublažiti i treći kandidat. Sa filmskog platna u načelničku fotelju želi i jedan glumac.

Srđa Bjelogrlić nezavisni je kandidat za načelnika opštine Gacko. Još odavno vlada mišljenje da je Gacko rasadnik dobrih političara, bilo ih je svukuda. Bilo je i onih koji su mislili da to mogu biti pa se pokajali, i Gačani priznaju da su znali omanuti pri izboru, ovoga puta greška im se ne može desiti.

Pratite nas i putem Vibera