Теслић

Стигли на одмор у родну Пасјачу и затекли суве славине

  • Извор: АТВ
  • 13.08.2024. 19:17

Пасјача је једно од богатијих теслићких села. Народ вриједан, куће саградио, свега имају, само воде ријетко. А тамо је скоро из сваке куће бар један члан у иностранству. На годишњи одмор у завичају су стигли. Кажу, већ су навикли да су им добродошлица празне чесме.

- Вода би требала бити приоритет у селу у свакој кући нормално - каже Раде Бабић из Пасјаче.

- Комшија нам је посудио његов бунар, да нема њега, не би ни имали. Одакле си ти стигао? Из Италије - додаје Немања Ђурић.

Да ће бити боље, обећања је увијек било. Али сваког љета током годишњег одмора иста мука. Није лако ни оним који су у селу свакодневно. 

- Одавно ми немамо воде за пиће, а ова некад дође, некад не дође. Сналази се народ, неко цистерну, неко бурад, неко из Усоре - поручује Момир Николић.

Да проблема има, знају и у Општинској управи Теслић. Водоводом у Пасјачи, кажу, управљају мјештани који су га и изградили. 

- У јулу мјесецу ове године завршена је израда пројекта за прикључење локалног водовода у Пасјачи на градски водовод, а у току је и израда пројекта за прикључење остатка МЗ Булетић као и МЗ Горњи Булетић на градски Водовод. Реализација овог пројекта планирана је у сљедећој години - кажу из Општинске управе Теслић.

А и систему градског водовода, због честих кварова и радова, проблеми су учестали. Грађани се жале. Како све то превазићи питали смо и теслићког начелника. Милан Миличевић је умјесто одговора, затражио неко друго питање. 

Не чуди да Миличевић можда не разумије најбоље због чега је ово приоритетно питање. Јер, како је без воде, он не зна посебно јер му је пред кућом базен, и то пун воде. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:05 Серија: Ред Рок (16+)

    ''Серија: Ред Рок (16+)

  • 23:50 Ноћни програм

    Ноћни програм