Teslić

Stigli na odmor u rodnu Pasjaču i zatekli suve slavine

  • Izvor: ATV
  • 13.08.2024. 19:17

Pasjača je jedno od bogatijih teslićkih sela. Narod vrijedan, kuće sagradio, svega imaju, samo vode rijetko. A tamo je skoro iz svake kuće bar jedan član u inostranstvu. Na godišnji odmor u zavičaju su stigli. Kažu, već su navikli da su im dobrodošlica prazne česme.

- Voda bi trebala biti prioritet u selu u svakoj kući normalno - kaže Rade Babić iz Pasjače.

- Komšija nam je posudio njegov bunar, da nema njega, ne bi ni imali. Odakle si ti stigao? Iz Italije - dodaje Nemanja Đurić.

Da će biti bolje, obećanja je uvijek bilo. Ali svakog ljeta tokom godišnjeg odmora ista muka. Nije lako ni onim koji su u selu svakodnevno. 

- Odavno mi nemamo vode za piće, a ova nekad dođe, nekad ne dođe. Snalazi se narod, neko cisternu, neko burad, neko iz Usore - poručuje Momir Nikolić.

Da problema ima, znaju i u Opštinskoj upravi Teslić. Vodovodom u Pasjači, kažu, upravljaju mještani koji su ga i izgradili. 

- U julu mjesecu ove godine završena je izrada projekta za priključenje lokalnog vodovoda u Pasjači na gradski vodovod, a u toku je i izrada projekta za priključenje ostatka MZ Buletić kao i MZ Gornji Buletić na gradski Vodovod. Realizacija ovog projekta planirana je u sljedećoj godini - kažu iz Opštinske uprave Teslić.

A i sistemu gradskog vodovoda, zbog čestih kvarova i radova, problemi su učestali. Građani se žale. Kako sve to prevazići pitali smo i teslićkog načelnika. Milan Miličević je umjesto odgovora, zatražio neko drugo pitanje. 

Ne čudi da Miličević možda ne razumije najbolje zbog čega je ovo prioritetno pitanje. Jer, kako je bez vode, on ne zna posebno jer mu je pred kućom bazen, i to pun vode. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Mućke (12+)

    ''Serija: Mućke (12+)

  • 23:05 Serija: Red Rok (16+)

    ''Serija: Red Rok (16+)

  • 23:50 Noćni program

    Noćni program