Jugović i Ćosić ugostili delegaciju Krasnodara

''Srpska i Rusija gaje bratsku ljubav i njeguju pravoslavlje''

  • Izvor: SRNA
  • 16.09.2024. 14:03

Načelnik opštine Pale Boško Jugović i gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić danas su na Palama ugostili delegaciju ruskog grada Krasnodar, čime se još jednom pokazalo da Republika Srpska i Rusija gaje bratsku ljubav i njeguju pravoslavlje.

Jugović je rekao novinarima da delegacija Krasnodara boravi u Istočnom Sarajevu povodom Dana i krsne slave Svetog Petra Dabrobosanskog, a njihova posjeta Palama pokazuje važnost ove lokalne zajednice i u Srpskoj i gradu Istočno Sarajevo.

Jugović je naveo da su razgovarali o vezama koje postoje između srpskog i ruskog naroda, kao što su kulturološke, istorijske, vjerske i druge, te dodao kako od gostiju iz Rusije imaju šta da nauče.

Na hercegovačkim putevima vrebaju radari

Na hercegovačkim putevima vrebaju radari

"Samo bratimljenje gradova Krasnodara i grada Istočnog Sarajeva pokazuje da smo mi na pravom putu da njegujemo prije svega pravoslavlje i našu kulturu", rekao je Jugović.

On je naveo da su delegaciji pokazali Saborni hram, fakultete, okolinu, te im je zahvalio što su ukazali čast da posjete Pale.

Gradonačelnik Krasnodara Jevgenij Naumov zahvalio se domaćinima, Jugoviću i Ćosiću za srdačnu dobrodošlicu, čestitao Dan i krsnu slavu i poželio sve najbolje, a najviše mira.

U Šamac uloženo 33, 6 miliona KM,  plus 4, 4 miliona od IRB-a

U Šamac uloženo 33, 6 miliona KM, plus 4, 4 miliona od IRB-a

Prijemu u kancelariji načelnika opštine prisustvovao je i predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Branko Koroman.

Prijem za rusku delegaciju upriličen je povodom Dana i krsne slave grada Istočno Sarajevo - Svetog Petra Dabrobosanskog.

Pratite nas i putem Vibera