ATV

Iz Bosanskog Grahova

Srednjoškolci nisu otišli u školu u Drvar zbog problema sa prevozom

  • 04.09.2023. 11:17

Dvadeset i pet đaka iz Bosanskog Grahova koji pohađaju Srednju školu u Drvaru danas nije otišlo na nastavu jer nije bilo prevoza koji je trebalo da obezbijedi lokalna zajednica.

Načelnik opštine Uroš Đuran rekao je da je do ovog problema došlo jer su pala dva tendera, a treći je u toku.

Nikola Šormaz, takođe roditelj srednjoškolca, izjavio je da su u opštinskom budžetu planirana sredstva za prevoz đaka i da je "sramota što se opština nije ranije angažovala da riješi prevoz".

Tokom septembra isplata pomoći za grijanje

Tokom septembra isplata pomoći za grijanje

"Do ovoga problema nije smjelo doći, ovakve stvari se rješavaju nekoliko mjeseci ranije", istakao je Šormaz, koji je i odbornik u lokalnom parlametu u Bosanskom Grahovu.

Milica Ivetić, jedan od roditelja, rekla je da su se roditelji našli u bezizlaznoj situaciji jer imaju strah zbog ovog problema jer pojedini nemaju redovne i dovoljne prihode za troškove.

Pijan postavio prepreke na put pa sjekirom krenuo na policajce: Prebačen na Odjeljenje psihijatrije

Pijan postavio prepreke na put pa sjekirom krenuo na policajce: Prebačen na Odjeljenje psihijatrije

U Bosanskom Grahovu postoji samo osnovna škola, dok srednjoškolci svakodnevno putuju u Drvar. U Livanjskom kantonu danas je počela nova školska godina.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм