Босански Петровац

Срби повратници у селу Бравско живе скромно

  • Извор: АТВ
  • 30.04.2024. 19:59

Перо Шобот један је од Срба повратника у селу Бравско код Босанског Петровца. Вратио се 1998. године и каже да је стање тада било катастрофално. Ни данас додаје, није ништа пуно боље, јер нема у близини ни трговину ни Дом здравља. Самохрани је и отац троје дјеце.

- Живи се нормално, скромно, није нешто Бог зна шта, све је то старији народ. Млади одлазе, а ми старији остајемо - каже Перо Шобот.

Помажемо тати колико можемо. Вољели би да наше село постане богатије дјецом, поручују млади.  

- Устајемо око пола 6, зависи, ако тата ради онда у 6. Спремамо се за школу. Кад дођемо кући онда ложимо ватру, једемо, учимо играмо се - прича Адријана Шобот.

Из општине Босански Петровац наводе да је сваки вид помоћи породицама које су упркос бројним проблемима остале на освојим огњиштима добро дошао.

- Највише волимо оне људе који не забораве свој завичај и који се не одроде од њега. Нажалост, Босански Петровац има доста својих синова и кћери ван Босанског Петровца - рекао је Немања Давидовић, предсједавајући општинског вијећа Босански Петровац.

У селу Бравско данас живи око 150 становника. Прије рата, према попису из 1991. ту је било скоро хиљаду људи. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.