На издисају

Спортски клубови у Бијељини без пара

  • Извор: АТВ
  • 12.09.2024. 19:21

Фудбал у Семберији готово је на издисају. Клубови кажу да је стање алармантно.

Новац од Градске управе није дозначен више од 10 мјесеци. ФК Пролетер из Дворова за викенд игра прву утакмицу. За даље нису сигурни могу ли наступати. Средства предвиђена буџетом су изостала за ову, али и прошлу сезону. Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић, није испунио ни један од три рока која је сам дао за исплату. 

- Искрено да вам кажем, не знам на који ми начин налазимо средства да и даље уопште опстајемо, ја сам некад раније предложио да треба да узмемо опрему и однесемо пред општину и оставимо тамо, па нек раде они шта хоће, јер вјерујте друга лига Српске није ни мало јефтина. Буџет за прошлу сезону је био 36.000 КМ. А нама треба бар једно 50.000 КМ - 55.000 КМ да бисмо се такмичили - поручује Александар Остојић, ФК Пролетер Дворови.

Десет мјесеци град Бијељина дугује неколико стотина хиљада марака фудбалским клубовима. Некако су успјели да регулишу дио обавеза, како ће даље, ни сами не знају.

- То се нажалост рефлектовало једни хаотичним стањем у претходних мјесец дана када нисмо знали да ли ћемо почети са такмичењем, али могу са радошћу да кажем да је направљена једна добра сарадња између органа Савеза и фудбалских клубова како бисмо дошли до неких рјешења - каже Горан Јањић, предсједник ОФС Бијељина.

Незаконито реалоцирање средстава узима данак, на шта годинама указују, кажу у Скупштини града.

- На данашњи дан, ни један од спортских клубова, ни један фудбалски клуб, није добио ни једну једину марку, исплаћен је дио средстава за неке друге што се тиче добављача и то је у огромном кашњењу и у овом тренутку је мали број оних који хоће да сарађују са градом баш из тог разлога што наш град не исплаћује своје обавезе - истиче Александар Ђурђевић, предсједник Скупштине града Бијељина.

Чак 23 клуба у општинској лиги успјела су да измире своје минималне обавезе, док један клуб, ОФК Зенит није, а он је једини и добио нека средства од града, те се он неће наћи у „бубњу“, кажу у ОФК Бијељина.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:20 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:05 Серија: Ред Рок (12+)

    ''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:35 Ноћни програм

    Ноћни програм