Na izdisaju

Sportski klubovi u Bijeljini bez para

  • Izvor: ATV
  • 12.09.2024. 19:21

Fudbal u Semberiji gotovo je na izdisaju. Klubovi kažu da je stanje alarmantno.

Novac od Gradske uprave nije doznačen više od 10 mjeseci. FK Proleter iz Dvorova za vikend igra prvu utakmicu. Za dalje nisu sigurni mogu li nastupati. Sredstva predviđena budžetom su izostala za ovu, ali i prošlu sezonu. Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, nije ispunio ni jedan od tri roka koja je sam dao za isplatu. 

- Iskreno da vam kažem, ne znam na koji mi način nalazimo sredstva da i dalje uopšte opstajemo, ja sam nekad ranije predložio da treba da uzmemo opremu i odnesemo pred opštinu i ostavimo tamo, pa nek rade oni šta hoće, jer vjerujte druga liga Srpske nije ni malo jeftina. Budžet za prošlu sezonu je bio 36.000 KM. A nama treba bar jedno 50.000 KM - 55.000 KM da bismo se takmičili - poručuje Aleksandar Ostojić, FK Proleter Dvorovi.

Deset mjeseci grad Bijeljina duguje nekoliko stotina hiljada maraka fudbalskim klubovima. Nekako su uspjeli da regulišu dio obaveza, kako će dalje, ni sami ne znaju.

- To se nažalost reflektovalo jedni haotičnim stanjem u prethodnih mjesec dana kada nismo znali da li ćemo početi sa takmičenjem, ali mogu sa radošću da kažem da je napravljena jedna dobra saradnja između organa Saveza i fudbalskih klubova kako bismo došli do nekih rješenja - kaže Goran Janjić, predsjednik OFS Bijeljina.

Nezakonito realociranje sredstava uzima danak, na šta godinama ukazuju, kažu u Skupštini grada.

- Na današnji dan, ni jedan od sportskih klubova, ni jedan fudbalski klub, nije dobio ni jednu jedinu marku, isplaćen je dio sredstava za neke druge što se tiče dobavljača i to je u ogromnom kašnjenju i u ovom trenutku je mali broj onih koji hoće da sarađuju sa gradom baš iz tog razloga što naš grad ne isplaćuje svoje obaveze - ističe Aleksandar Đurđević, predsjednik Skupštine grada Bijeljina.

Čak 23 kluba u opštinskoj ligi uspjela su da izmire svoje minimalne obaveze, dok jedan klub, OFK Zenit nije, a on je jedini i dobio neka sredstva od grada, te se on neće naći u „bubnju“, kažu u OFK Bijeljina

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    'Tet a tet sa Tatjanom Trninić

  • 20:50 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:35 Stranačka hronika

    'Stranačka hronika

  • 21:40 Serija: Aviondžije (12+)

    'Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Mućke (12+)

    ''Serija: Mućke (12+)