Општински одбор

СНСД: Миличевићева ''теслићка тројка'' народ довела до руба егзистенције

  • Извор: АТВ
  • 29.04.2024. 13:31

Патриотизам долази из срца, мјери се дјелима, а некад је за њега потребно имати и храбрости. Јасно нам је да ништа од наведеног не разумије Милан Миличевић, начелник Теслића и предсједник СДС-а, када прича о патриотизму, поручили су данас из Општинског одбора СНСД Теслић.

Како кажу, његова патриотска дјела најбоље осликава „теслићка тројка“. Од 12 година апсолутне владавине СДС-а користи су имали искључиво Милан Миличевић и његова два најближа сарадника, док су сви остали у Теслићу доведени у ситуацију пуког преживљавања, тврде из теслићког СНСД-а.

„'Теслићка тројка' предвођена Миличевићем ову локалну заједницу уписала је на листу шампиона као мјесто из којег се становници убједљиво најмасовније исељавају у друге градове или иностранство и која броји највећи број социјалних случајева у односу на број становника. Шампион је Теслић и по најскупљој ренти у Републици Српској, а Теслићани знају зашто је то тако“, наводи се у саопштењу СНСД-а. 

Недељко Kерић заједнички кандидат СНСД-а и СПС-а за начелника Теслића

Недељко Kерић заједнички кандидат СНСД-а и СПС-а за начелника Теслића

Истовремено, додају, иако је обећао, начелник Теслића, није био способан да за 12 година у ову општину доведе ниједног страног инвеститора и обезбиједи нова радна мјеста, али је „увијек способан да упире прстом у републичку власт и све своје неуспјехе које му замјерају становници Теслића приписује другима“.

Подсјећају начелника да нема већег колапса од оног у теслићком буџету који је у минусу 32 милиона марака и да је за 12 година своје владавине потрошио око 300 милиона марака, а да то готово грађани нису ни осјетили. 

„Оно што су осјетили је да се новац ненамјенски троши. Један од посљедњих примјера је када су федерална министарства Општинској управи Теслић уплатила средства за финансирање изградње два пројекта повратницима у Ранковићу и Студенцима, а ти пројекти још нису урађени, док су средства потрошена у друге сврхе. Док новац троши и крпи рупе, Миличевић и његова администрација не уплаћују обавезе и доприносе свим својим радницима посљедњих неколико мјесеци“, кажу у СНСД-у Теслић. 

"Зашто локална власт свим силама Теслићане жели ставити у изолацију и претворити у таоце СДС-овог режима?"

На све то, Миличевић и даље упорно покушава да Теслић прикаже као „општину случај“ зарад свог опозиционог политичког позиционирања и грађане Теслића држи као „таоце“ сулудог политичког режима. 

„На све могуће начине, као начелник Теслића, саботира сарадњу са Владом Републике Српске намјерно достављајући непотпуну документацију за пројекте. Теслићани плаћају прескупу цијену јер Милан Миличевић на њихов рачун гради своју каријеру као предсједник СДС-а и доказује се као страни плаћеник и послушник којекаквим међународним организацијама“, закључују у ОО СНСД Теслић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.