Пале

СНСД: Ако у ДЕМОС-у и даље буду ћутали, закључићемо да је савез ДЕМОС-СДС спреман за издају Српске

  • 12.07.2024. 14:00

Из Општинског одбора СНСД-а Пале поново су позвали доскорашње коалиционе партнере из ДЕМОС-а да одговоре својим суграђанима и цјелокупној јавности зашто су у савезу са СДС-ом издали грађане и предсједника Републике Српске Милорада Додика.

Из СНСД-а Пале затражили су од паљанског ДЕМОС-а и лидера ове партије Недељка Чубриловића да се изјасне - да ли су власт или опозиција и да ли су у издају републичке коалиције кренули са Пала?

"Поводом ћутања руководства ДЕМОС-а и неодговарања на питања Општинског одбора СНСД-а Пале, која смо им јавно поставили, а поводом неочекиване и непринципијелне одлуке нашег дојучерашњег коалиционог партнера - паљанског ДЕМОС-а да се, послије осам година заједничког управљања овом локалном заједницом, удружи са опозиционом СДС против СНСД-а, поново питамо зашто сте издали грађане који су нас подржавали у два мандата, у којима је СНСД, као стуб владајуће већине, био мотор промјена и бројних пројеката важних за развој Пала, правећи лажни договор са СДС-ом и стављајући личне амбиције и политичку корист испред интереса грађана", наводи се у саопштењу из Општинског одбора СНСД-а Пале.

Такође, из паљанског СНСД-а траже да се "перјанице ДЕМОС-а на Палама и њихов лидер Недељко Чубриловић изјасне да ли је ДЕМОС власт или опозиција?".

"Умјесто што у јавност пласирају лажне флоскуле, нека ДЕМОС отворено каже грађанима истину - да ли су у коалицији са СДС-ом или СДС лаже када тврди да је 'пао договор' и да ли је ДЕМОС у рушење републичке коалиције и предсједника Додика кренуо са Пала?", истиче се у саопштењу.

У СНСД-у Пале сматрају да би било поштено да грађани знају да ли се спирала издаје ДЕМОС-а наставља?

"Били сте у СДС-у који сте издали, па у ДНС-у који сте, такође, издали, сада издајете и своје коалиционе партнере СНСД и предсједника Додика, слично као и прије двије године када су поједини ваши функционери у Сарајевско-романијској регији радили за Јелену Тривић, о чему смо ћутали чувајући мир у кући", наглашава се у саопштењу паљанског СНСД-а и питају: "Да ли је издаја ДЕМОС-ов политички програм који није од јуче?".

Из СНСД-а Пале наглашавају да паљански ДЕМОС, али и руководство те странке имају обавезу према јавности и грађанима који су их бирали да дају одговор на ових пет питања.

"Ако и даље буду ћутали и заклањали се иза немуштих фраза како су 'отворени за сарадњу са свима', закључићемо да је савез ДЕМОС-а и опозиционог СДС-а под именом 'Издаја' спреман за издају Републике Српске на свим нивоима, и то у тренутку када је опстанак Српске на испиту", констатује се у саопштењу паљанског СНСД-а.

Пратите нас и путем Вибера