Pale

SNSD: Ako u DЕMOS-u i dalje budu ćutali, zaključićemo da je savez DЕMOS-SDS spreman za izdaju Srpske

  • 12.07.2024. 14:00

Iz Opštinskog odbora SNSD-a Pale ponovo su pozvali doskorašnje koalicione partnere iz DЕMOS-a da odgovore svojim sugrađanima i cjelokupnoj javnosti zašto su u savezu sa SDS-om izdali građane i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Iz SNSD-a Pale zatražili su od paljanskog DЕMOS-a i lidera ove partije Nedeljka Čubrilovića da se izjasne - da li su vlast ili opozicija i da li su u izdaju republičke koalicije krenuli sa Pala?

"Povodom ćutanja rukovodstva DЕMOS-a i neodgovaranja na pitanja Opštinskog odbora SNSD-a Pale, koja smo im javno postavili, a povodom neočekivane i neprincipijelne odluke našeg dojučerašnjeg koalicionog partnera - paljanskog DЕMOS-a da se, poslije osam godina zajedničkog upravljanja ovom lokalnom zajednicom, udruži sa opozicionom SDS protiv SNSD-a, ponovo pitamo zašto ste izdali građane koji su nas podržavali u dva mandata, u kojima je SNSD, kao stub vladajuće većine, bio motor promjena i brojnih projekata važnih za razvoj Pala, praveći lažni dogovor sa SDS-om i stavljajući lične ambicije i političku korist ispred interesa građana", navodi se u saopštenju iz Opštinskog odbora SNSD-a Pale.

Takođe, iz paljanskog SNSD-a traže da se "perjanice DЕMOS-a na Palama i njihov lider Nedeljko Čubrilović izjasne da li je DЕMOS vlast ili opozicija?".

"Umjesto što u javnost plasiraju lažne floskule, neka DЕMOS otvoreno kaže građanima istinu - da li su u koaliciji sa SDS-om ili SDS laže kada tvrdi da je 'pao dogovor' i da li je DЕMOS u rušenje republičke koalicije i predsjednika Dodika krenuo sa Pala?", ističe se u saopštenju.

U SNSD-u Pale smatraju da bi bilo pošteno da građani znaju da li se spirala izdaje DЕMOS-a nastavlja?

"Bili ste u SDS-u koji ste izdali, pa u DNS-u koji ste, takođe, izdali, sada izdajete i svoje koalicione partnere SNSD i predsjednika Dodika, slično kao i prije dvije godine kada su pojedini vaši funkcioneri u Sarajevsko-romanijskoj regiji radili za Jelenu Trivić, o čemu smo ćutali čuvajući mir u kući", naglašava se u saopštenju paljanskog SNSD-a i pitaju: "Da li je izdaja DЕMOS-ov politički program koji nije od juče?".

Iz SNSD-a Pale naglašavaju da paljanski DЕMOS, ali i rukovodstvo te stranke imaju obavezu prema javnosti i građanima koji su ih birali da daju odgovor na ovih pet pitanja.

"Ako i dalje budu ćutali i zaklanjali se iza nemuštih fraza kako su 'otvoreni za saradnju sa svima', zaključićemo da je savez DЕMOS-a i opozicionog SDS-a pod imenom 'Izdaja' spreman za izdaju Republike Srpske na svim nivoima, i to u trenutku kada je opstanak Srpske na ispitu", konstatuje se u saopštenju paljanskog SNSD-a.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: