Посланик СНСД-а у НСРС

Шкипина упитао полицију и тужилаштво: Докле је стигла истрага о паљевини возила породице Југовић, не желимо да Пале пуне хронику

  • Извор: СРНА
  • 04.08.2024. 15:03

Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Дамјан Шкипина истакао је да Пале морају бити сигурно и безбједно мјесто за живот сваког становника, те да институције, како локалне тако и републичке, морају предано да раде и обезбиједе њихову сигурност.

У саопштењу за јавност, Шкипина је подсјетио да је прије два мјесеца, у ноћи 1. на 2. јун, запаљен аутомобил сина начелника општине Бошка Југовића, као и још једно возило, а да је јуче испред угоститељског објекта у Палама тешко повријеђена једна особа, највјероватније, како је полиција саопштила, ножем.

Шкипина је поручио да Пале и становници ове локалне заједнице не желе да се поново врате на крај 90-тих година и почетак 2000. када су невини људи убијани испред својих кућа или су им паљени аутомобили, а до данас нема судског епилога.

Он је нагласио да се не смије и неће дозволити враћање у мрачну прошлост када су Пале пуниле само рубрике црне хронике, те да зато тражи од надлежних институција, полиције и Окружног јавног тужилаштва у Источном Сарајеву, да након два мјесеца коначно саопште јавности докле се стигло са истрагом у вези са овим вандалским чином, који је узнемирио грађане Пала и унио страх и зебњу међу њих.

"Као народни посланик, кога су моји суграђани бирали за свог представника у Народној скупштини Републике Српске, позивам надлежне институције, полицију и Окружно јавно тужилаштво у Источном Сарајеву, да што прије саопште јавности докле је стигла истрага у вези са паљевином возила члана породице првог човјека општине Пале и још једног возила, да ли је утврђено ко је извршилац, а ко наручилац овог кривичног дјела и шта је био мотив за његово извршење", истакао је Шкипина.

Он је у саопштењу навео да у интересу истине и правде, јавност треба да зна резултате истраге, јер ћутање не иде никоме у прилог, ни становницима Пала, ни њиховој дјеци, омладини, нити институцијама, једино особама спремним да понове исти или још гори злочин, што никоме неће донијети ништа добро, нажалост, само веће неповјерење у полицијске и правосудне структуре.

"Пале су студентски град, град младости, туристички центар, и као једна таква локална заједница од стратешког и републичког значаја, са свим својим квалитетима које има да понуди, желимо, прије свега, да се сви наши становници, наши студенти и туристи осјећају сигурно и безбједно", нагласио је Шкипина.

Он је рекао да с тога апелује на локалне и републичке институције да дају све од себе да то и омогуће и да насиље не постане наша свакодневница, јер учестало насиље шаље лошу поруку грађанима Пала и Републике Српске, а даје вјетар у леђа насилницима.

"Визија актуелног општинског руководства и свих нас изабраних политичких представника са подручја ове локалне заједнице јесте сигурна општина у којој се насиље кажњава, а правда побјеђује. Пале морају бити мјесто сигурног живота за све њене становнике, породице, туристе, а институције морају да буду штит и предано раде на очувању њихове сигурности", поручио је Шкипина. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:40 Тајне музеја

    'Тајне музеја

  • 17:00 Серија: Преко Атлантика (Р) (12+)

    ''Серија: Преко Атлантика (12+) (р)

  • 17:50 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 18:20 Чаролија Републике Српске

    Чаролија Републике Српске

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ вијести

    ‘АТВ вијести