Poslanik SNSD-a u NSRS

Škipina upitao policiju i tužilaštvo: Dokle je stigla istraga o paljevini vozila porodice Jugović, ne želimo da Pale pune hroniku

  • Izvor: SRNA
  • 04.08.2024. 15:03

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Damjan Škipina istakao je da Pale moraju biti sigurno i bezbjedno mjesto za život svakog stanovnika, te da institucije, kako lokalne tako i republičke, moraju predano da rade i obezbijede njihovu sigurnost.

U saopštenju za javnost, Škipina je podsjetio da je prije dva mjeseca, u noći 1. na 2. jun, zapaljen automobil sina načelnika opštine Boška Jugovića, kao i još jedno vozilo, a da je juče ispred ugostiteljskog objekta u Palama teško povrijeđena jedna osoba, najvjerovatnije, kako je policija saopštila, nožem.

Škipina je poručio da Pale i stanovnici ove lokalne zajednice ne žele da se ponovo vrate na kraj 90-tih godina i početak 2000. kada su nevini ljudi ubijani ispred svojih kuća ili su im paljeni automobili, a do danas nema sudskog epiloga.

On je naglasio da se ne smije i neće dozvoliti vraćanje u mračnu prošlost kada su Pale punile samo rubrike crne hronike, te da zato traži od nadležnih institucija, policije i Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, da nakon dva mjeseca konačno saopšte javnosti dokle se stiglo sa istragom u vezi sa ovim vandalskim činom, koji je uznemirio građane Pala i unio strah i zebnju među njih.

"Kao narodni poslanik, koga su moji sugrađani birali za svog predstavnika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, pozivam nadležne institucije, policiju i Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu, da što prije saopšte javnosti dokle je stigla istraga u vezi sa paljevinom vozila člana porodice prvog čovjeka opštine Pale i još jednog vozila, da li je utvrđeno ko je izvršilac, a ko naručilac ovog krivičnog djela i šta je bio motiv za njegovo izvršenje", istakao je Škipina.

On je u saopštenju naveo da u interesu istine i pravde, javnost treba da zna rezultate istrage, jer ćutanje ne ide nikome u prilog, ni stanovnicima Pala, ni njihovoj djeci, omladini, niti institucijama, jedino osobama spremnim da ponove isti ili još gori zločin, što nikome neće donijeti ništa dobro, nažalost, samo veće nepovjerenje u policijske i pravosudne strukture.

"Pale su studentski grad, grad mladosti, turistički centar, i kao jedna takva lokalna zajednica od strateškog i republičkog značaja, sa svim svojim kvalitetima koje ima da ponudi, želimo, prije svega, da se svi naši stanovnici, naši studenti i turisti osjećaju sigurno i bezbjedno", naglasio je Škipina.

On je rekao da s toga apeluje na lokalne i republičke institucije da daju sve od sebe da to i omoguće i da nasilje ne postane naša svakodnevnica, jer učestalo nasilje šalje lošu poruku građanima Pala i Republike Srpske, a daje vjetar u leđa nasilnicima.

"Vizija aktuelnog opštinskog rukovodstva i svih nas izabranih političkih predstavnika sa područja ove lokalne zajednice jeste sigurna opština u kojoj se nasilje kažnjava, a pravda pobjeđuje. Pale moraju biti mjesto sigurnog života za sve njene stanovnike, porodice, turiste, a institucije moraju da budu štit i predano rade na očuvanju njihove sigurnosti", poručio je Škipina. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: