Источна Илиџа

Сјајна прилика: Позивају грађане да се пријаве за неповратна средства

  • Извор: СРНА
  • 02.08.2024. 11:32

Општина Источна Илиџа расписала је јавни позив за додјелу неповратних новчаних средстава за подстицај привредног развоја у овој години кроз регресирање камате за намјенске кредите за предузећа и предузетнике.

Предвиђена је и подршка предузетницима који се баве дјелатностима из области прерађивачке индустрије, занатском, затим из области фризерских и других третмана за уљепшавање, као и предузетницима који долазе из маргинализованих група - жене старије од 35 година, особе са инвалидитетом.

Кроз јавни позив подршка је предвиђена и предузетницима који су старатељи дјеци и омладини са сметњама у развоју, као и привредним субјектима који су приступили увођењу ИСО стандарда квалитета, наведено је на званичној страници општине Источна Илиџа.

Копајући по смећу зарадила скоро 145.000 КМ

Копајући по смећу зарадила скоро 145.000 КМ

Приликом додјеле подстицајних средстава, под једнаким условима предност имају чланови из породица погинулих бораца, ратни војни инвалиди и демобилисани борци Војске Републике Српске, цивилне жртве рата.

Право на подстицајна средства за субвенционисање камате за кредитна средства за развој малих и средњих предузећа и предузетништва могу остварити самостални предузетници и привредни субјекти који нису добијали ова подстицајна средства од општине Источна Илиџа у посљедње двије године.

Уколико фирма или радња из било каквих разлога престане да послује општина неће исплаћивати субвенцију.

Познати дијеле исти снимак Ђоковића: То треба да се догоди

Познати дијеле исти снимак Ђоковића: То треба да се догоди

Комисију за додјелу неповратних средстава, за развој малих и средњих предузећа и предузетништва именује начелник.

Комисија ће једном седмично вршити евалуацију захтјева и записнички констатовати стање, да ли апликанти испуњавају услове у складу са Планом подстицаја, водећи рачуна да приликом оцјене бизнис плана предност имају дјелатности иновативног карактера као и оне апликације које доприносе отварању нових радних мјеста.

У случају великог броја заинтересованих корисника, планирана средстава по кориснику могу бити мања од наведених у Плану, а све с циљем реализовања свих примљених захтјева.

Пријаве и бизнис план заинтересовани могу да преузму на званичној страници на ОВОМ ЛИНКУ, гдје су наведене појединости јавног позива и шта је потребно од документације.

Текст јавног позива остаје отворен до истека планираних средстава, а све додатне информације заинтересовани могу да добију путем телефона 057/316-026.

Пратите нас и путем Вибера