Istočna Ilidža

Sjajna prilika: Pozivaju građane da se prijave za nepovratna sredstva

  • Izvor: SRNA
  • 02.08.2024. 11:32

Opština Istočna Ilidža raspisala je javni poziv za dodjelu nepovratnih novčanih sredstava za podsticaj privrednog razvoja u ovoj godini kroz regresiranje kamate za namjenske kredite za preduzeća i preduzetnike.

Predviđena je i podrška preduzetnicima koji se bave djelatnostima iz oblasti prerađivačke industrije, zanatskom, zatim iz oblasti frizerskih i drugih tretmana za uljepšavanje, kao i preduzetnicima koji dolaze iz marginalizovanih grupa - žene starije od 35 godina, osobe sa invaliditetom.

Kroz javni poziv podrška je predviđena i preduzetnicima koji su staratelji djeci i omladini sa smetnjama u razvoju, kao i privrednim subjektima koji su pristupili uvođenju ISO standarda kvaliteta, navedeno je na zvaničnoj stranici opštine Istočna Ilidža.

Kopajući po smeću zaradila skoro 145.000 KM

Kopajući po smeću zaradila skoro 145.000 KM

Prilikom dodjele podsticajnih sredstava, pod jednakim uslovima prednost imaju članovi iz porodica poginulih boraca, ratni vojni invalidi i demobilisani borci Vojske Republike Srpske, civilne žrtve rata.

Pravo na podsticajna sredstva za subvencionisanje kamate za kreditna sredstva za razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva mogu ostvariti samostalni preduzetnici i privredni subjekti koji nisu dobijali ova podsticajna sredstva od opštine Istočna Ilidža u posljednje dvije godine.

Ukoliko firma ili radnja iz bilo kakvih razloga prestane da posluje opština neće isplaćivati subvenciju.

Poznati dijele isti snimak Đokovića: To treba da se dogodi

Poznati dijele isti snimak Đokovića: To treba da se dogodi

Komisiju za dodjelu nepovratnih sredstava, za razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva imenuje načelnik.

Komisija će jednom sedmično vršiti evaluaciju zahtjeva i zapisnički konstatovati stanje, da li aplikanti ispunjavaju uslove u skladu sa Planom podsticaja, vodeći računa da prilikom ocjene biznis plana prednost imaju djelatnosti inovativnog karaktera kao i one aplikacije koje doprinose otvaranju novih radnih mjesta.

U slučaju velikog broja zainteresovanih korisnika, planirana sredstava po korisniku mogu biti manja od navedenih u Planu, a sve s ciljem realizovanja svih primljenih zahtjeva.

Prijave i biznis plan zainteresovani mogu da preuzmu na zvaničnoj stranici na OVOM LINKU, gdje su navedene pojedinosti javnog poziva i šta je potrebno od dokumentacije.

Tekst javnog poziva ostaje otvoren do isteka planiranih sredstava, a sve dodatne informacije zainteresovani mogu da dobiju putem telefona 057/316-026.

Pratite nas i putem Vibera