Фојница

Сахрањена мајка троје дјеце страдала у катастрофалним поплавама

  • Извор: н1инфо.ба
  • 08.10.2024. 21:30

Породице се опраштају од својих најмилијих који су страдали у катастрофалним поплавама. Тужно је у уторак било и у фојничком насељу Дусина.

Ово село било је у потпуности одсјечено од остатка свијета, а до њега сада могу доћи само интервентне службе. У фојничким насељима Баковићи и Гојевићи чисте се домови, школе и санира неизмјерна штета. На локалном гробљу у Дусини у уторак је у 15:00 сати сахрањена и једина жртва из овог фојничког насеља Луција Прајо. Иза ње су остали супруг и троје дјеце.

У насељу Дусина тишина због страдале мајке троје дјеце Луције Прајо. Њен муж и даље у стању шока. И сам је, као и бројни други, био на корак до смрти. Спасио га је петнаестогодишњи Јасмин Каралија.

Бх. бизнисмен: Изградићемо куће погођенима у трагедији

Бх. бизнисмен: Изградићемо куће погођенима у трагедији

“Мене је понијела вода… хватао сам се за камење. Он ме ухватио за руку када сам пришао и извукао ме. Тако ме спасио”, испричао је Стјепан Прајо.

“Па… и ја сам мислио у том тренутку да ћу страдати…”, додао је Јасмин Каралија, за "Н1".

Комшије су чиниле све да спасе Стјепанову кћерку која је била у кући са мајком. Успјели су.

“Страва и ужас. За плакати. Нисмо ништа размишљали… шта ће са нама бити, само смо хтјели да спасимо”, присјетио је Раиф Салчиновић.

Трагичан крај потраге за дјевојком из БиХ

Трагичан крај потраге за дјевојком из БиХ

“Водостај је нарастао… још је огромна, широка. Сигурно је горе у ужем дијелу била и 7-8 метара висине”, навео је Елвир Салчиновић.

Насеље је протеклих дана било одсјечено од остатка свијета. И сада је до њега изузетно тешко доћи.

“Укупно мислим да је 20-25 па и више угрожених, поплављених и срушених кућа. До мјесне заједнице се долази шумским путевима, овдје на дионици према Гојевићима – комуникација према Фојници само са теретним аутомобила, а и они су у добром дијелу угрожени. Ипак, људи одлазе, долазе”, истакла је Есма Салчиновић, предсједник МЗ Дусина.

У насељима Баковићи и Гојевићи активно се чисте домови. У току је акција чишћења школе и школског дворишта.

Детаљи из суднице: Дјечак из ''Рибникара'' правио драмске паузе, родитеље није ни погледао

Детаљи из суднице: Дјечак из ''Рибникара'' правио драмске паузе, родитеље није ни погледао

“Што се тиче просторија то ће ускоро бити санирано и оспособљено за наставу, али дјеца из околних мјеста нису у могућности доћи у школу јер су путеви још увијек пресјечени”, додала је Мирјана Голуб, директорица основне школе у Гојевићима.

И то за само пола сата, причају свједоци, дошло је до праве апокалипсе. Много посла сада предстоји.

Поплава је у потпуности уништила домове. Како је била снажна бујица која је са собом носила балвану видјели смо на терену јер је у потпуности уништен зид. Људске жртве и огромна материјална штета биле су и овдје. Мјештани се само надају да се оваква поплава и бујица неће поновити.

Пратите нас и путем Вибера