Дрвар

Рунићева информисала Гујона о српским повратницима у ФБиХ

  • Извор: СРНА
  • 08.02.2024. 18:53

Начелница општине Дрвар Душица Рунић информисала је на данашњем састанку у Београду директора Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арна Гујона о ситуацији и положају српског народа на територији општине Дрвар и Федерације БиХ.

Рунићева је Гујону пренијела поруку српских домаћина из Дрвара о потреби за подршком кроз економски самоодрживе пројекте.

- То је концепт који је Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону до сада успјешно примјењивала у Босанском Петровцу и Грахову, Посавини и на сјеверу Црне Горе. Самоодрживи пројекти укључују подршку сточарима кроз куповину сточних грла, пољопривредницима кроз пољопривредну механизацију и неопходну опрему - рекла је Рунићева.

Подршка српским домаћинствима која се баве сточарством и пољопривредом има за циљ стварање самоодрживих породичних економија.

- Први циљ је да њихови капацитети у потпуности испуњавају потребе породице, а други циљ је да се вишак пласира на тржиште -  нагласила је Рунићева.

Према ријечима Рунићеве, Гујон је током састанка нагласио да је овај вид подршке српским повратничким породицама веома важан и да ће Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону у складу са својим могућностима преко редовног годишњег конкурса наставити да издваја средства за сличне пројекте.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:00 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм