Радови

Ремонт РиТЕ Угљевик у завршној фази

 • Извор: АТВ
 • 17.06.2024. 19:23

Ремонт у РиТЕ Угљевик је у завршној фази. Ове године траје дуже због радова на цилиндру високог притиска турбине који није отваран од 2017. Рад на овом дијелу, осигураће квалитетније функционисање у наредном периоду, кажу у РиТЕ Угљевик.

- С обзиром да је његов природни ресурс везан за број сати који је одрадио и да број улазака и излазака из турбине је истекао, приоритетно је било отворити турбину, испитати стање метала, како би могло са сигурношћу рећи да ћемо ми бити поуздани и да ћемо радити без неких хаваријских стања на турбини у наредном периоду, посебно до 2027. године, када очекујемо велики капитални ремонт - каже Жарко Новаковић, руководилац РЈ "Термоелектране".

Највећи захват у овогодишњем ремонту је везан за турбину. Приликом радова, нису се догодиле нове непредвиђене ситуације које захтијевају додатне радове, што су утврдили и руски стручњаци који такође учествују у ремонту. 

- Ове године смо имали мало већи обим посла него прошле године и вјерујем да ће након овог ремонта Термоелектрана имати још бољу и још поузданију производњу, што ће утицати на приходе, не само Термоелектране него и Електропривреду Српске, сви знамо колико је Термоелектрана Угљевик битна, не само за Угљевик, него и за ЕРС и ја вјерујем да ће послије овога бити стабилна и да ћемо имати добру производњу и испунити све што је зацртано у овој години - истиче Дико Цвијетиновић, в.д. директора РиТЕ Угљевик.

Поузданост, сигурност и велики број сати на мрежи, кључни су циљеви ремонта. Он ће Термоелектрану коштати између 11.5 и 12 милиона КМ, кажу у Угљевику. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 10:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 10:55 Серија: Крваво цвијеће (Р)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 11:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 11:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 12:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 12:15 Серија: Црна Гуја (Р) (12+)

  ''Црна Гуја