Радови

Ремонт РиТЕ Угљевик у завршној фази

  • Извор: АТВ
  • 17.06.2024. 19:23

Ремонт у РиТЕ Угљевик је у завршној фази. Ове године траје дуже због радова на цилиндру високог притиска турбине који није отваран од 2017. Рад на овом дијелу, осигураће квалитетније функционисање у наредном периоду, кажу у РиТЕ Угљевик.

- С обзиром да је његов природни ресурс везан за број сати који је одрадио и да број улазака и излазака из турбине је истекао, приоритетно је било отворити турбину, испитати стање метала, како би могло са сигурношћу рећи да ћемо ми бити поуздани и да ћемо радити без неких хаваријских стања на турбини у наредном периоду, посебно до 2027. године, када очекујемо велики капитални ремонт - каже Жарко Новаковић, руководилац РЈ "Термоелектране".

Највећи захват у овогодишњем ремонту је везан за турбину. Приликом радова, нису се догодиле нове непредвиђене ситуације које захтијевају додатне радове, што су утврдили и руски стручњаци који такође учествују у ремонту. 

- Ове године смо имали мало већи обим посла него прошле године и вјерујем да ће након овог ремонта Термоелектрана имати још бољу и још поузданију производњу, што ће утицати на приходе, не само Термоелектране него и Електропривреду Српске, сви знамо колико је Термоелектрана Угљевик битна, не само за Угљевик, него и за ЕРС и ја вјерујем да ће послије овога бити стабилна и да ћемо имати добру производњу и испунити све што је зацртано у овој години - истиче Дико Цвијетиновић, в.д. директора РиТЕ Угљевик.

Поузданост, сигурност и велики број сати на мрежи, кључни су циљеви ремонта. Он ће Термоелектрану коштати између 11.5 и 12 милиона КМ, кажу у Угљевику. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:40 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.