Radovi

Remont RiTЕ Ugljevik u završnoj fazi

  • Izvor: ATV
  • 17.06.2024. 19:23

Remont u RiTЕ Ugljevik je u završnoj fazi. Ove godine traje duže zbog radova na cilindru visokog pritiska turbine koji nije otvaran od 2017. Rad na ovom dijelu, osiguraće kvalitetnije funkcionisanje u narednom periodu, kažu u RiTЕ Ugljevik.

- S obzirom da je njegov prirodni resurs vezan za broj sati koji je odradio i da broj ulazaka i izlazaka iz turbine je istekao, prioritetno je bilo otvoriti turbinu, ispitati stanje metala, kako bi moglo sa sigurnošću reći da ćemo mi biti pouzdani i da ćemo raditi bez nekih havarijskih stanja na turbini u narednom periodu, posebno do 2027. godine, kada očekujemo veliki kapitalni remont - kaže Žarko Novaković, rukovodilac RJ "Termoelektrane".

Najveći zahvat u ovogodišnjem remontu je vezan za turbinu. Prilikom radova, nisu se dogodile nove nepredviđene situacije koje zahtijevaju dodatne radove, što su utvrdili i ruski stručnjaci koji takođe učestvuju u remontu. 

- Ove godine smo imali malo veći obim posla nego prošle godine i vjerujem da će nakon ovog remonta Termoelektrana imati još bolju i još pouzdaniju proizvodnju, što će uticati na prihode, ne samo Termoelektrane nego i Еlektroprivredu Srpske, svi znamo koliko je Termoelektrana Ugljevik bitna, ne samo za Ugljevik, nego i za ЕRS i ja vjerujem da će poslije ovoga biti stabilna i da ćemo imati dobru proizvodnju i ispuniti sve što je zacrtano u ovoj godini - ističe Diko Cvijetinović, v.d. direktora RiTЕ Ugljevik.

Pouzdanost, sigurnost i veliki broj sati na mreži, ključni su ciljevi remonta. On će Termoelektranu koštati između 11.5 i 12 miliona KM, kažu u Ugljeviku. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:40 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Narod priča

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.