Још једна одлична сезона

Рекордна туристичка сезона у Требињу

  • Извор: АТВ
  • 31.07.2024. 19:44

Требиње живи још једну рекордну туристичку сезону. Град је пун људи а културних и забавних дешавања никад више. Показатељи за првих пола године одлични.

"Што се тиче првих шест мјесеци резултати говоре да имамо пораст броја ноћења од 22% у односу на исти период прошле године, што се тиче укупног броја ноћења то је нешто преко 101.000 за тих пола године. Ако се овако настави сигурно ћемо оборити прошлогодишњи рекорд по броју ноћења“, рекао је Бојан Вучуревић, начелник Одјељења за туризам у ГУ Требиње.

И даље је доминантно домаће тржиште, највише гостију је из Србије па онда из БиХ. Из године у годину се мијења структура страних гостију. Турака и Кинеза је све вишем али не фали ни осталих.

„Кинези су изузетно потентно тржиште, занимљиво је да се ту појавила и Холандија, туристи из Холандије рапидно долазе и у све већем броју овдје у Требиње. Бугарско тржиште се појавило овдје у Требињу. То су све неке земље које су у овом периоду и доминантно се крећу по граду, наравно да су ту туристи из свих осталих меридијана“, рекао је Никола Кокић, портпарол ТО Требиње.

Туристичка понуда на крајњем југу је богата, доста јој значе и бројна културна дешавања. Одржали си се фестивали позоришта, филма и фолклора  а тек слиједе они посвећеној класичној и џез музици.

„Ми имамо туристе који нама се јављају у току године и провјеравају само наше датуме да ли су остали фиксни и то је јако важно да се увијек у истим датумима дешавају“, навела је Слађана Скочајић, начелник Одјељења за културу.

Понуда је богата и када су у питању забавне манифестације и концерти, на југу ће и ово љето запјевати позната имена. Шпиц сезоне по навици очекује се у данима око требињске славе града. Већ сада се зна да су до краја августа скоро сви смјештајни капацитети у граду подно Леотара попуњени.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: