Još jedna odlična sezona

Rekordna turistička sezona u Trebinju

  • Izvor: ATV
  • 31.07.2024. 19:44

Trebinje živi još jednu rekordnu turističku sezonu. Grad je pun ljudi a kulturnih i zabavnih dešavanja nikad više. Pokazatelji za prvih pola godine odlični.

"Što se tiče prvih šest mjeseci rezultati govore da imamo porast broja noćenja od 22% u odnosu na isti period prošle godine, što se tiče ukupnog broja noćenja to je nešto preko 101.000 za tih pola godine. Ako se ovako nastavi sigurno ćemo oboriti prošlogodišnji rekord po broju noćenja“, rekao je Bojan Vučurević, načelnik Odjeljenja za turizam u GU Trebinje.

I dalje je dominantno domaće tržište, najviše gostiju je iz Srbije pa onda iz BiH. Iz godine u godinu se mijenja struktura stranih gostiju. Turaka i Kineza je sve višem ali ne fali ni ostalih.

„Kinezi su izuzetno potentno tržište, zanimljivo je da se tu pojavila i Holandija, turisti iz Holandije rapidno dolaze i u sve većem broju ovdje u Trebinje. Bugarsko tržište se pojavilo ovdje u Trebinju. To su sve neke zemlje koje su u ovom periodu i dominantno se kreću po gradu, naravno da su tu turisti iz svih ostalih meridijana“, rekao je Nikola Kokić, portparol TO Trebinje.

Turistička ponuda na krajnjem jugu je bogata, dosta joj znače i brojna kulturna dešavanja. Održali si se festivali pozorišta, filma i folklora  a tek slijede oni posvećenoj klasičnoj i džez muzici.

„Mi imamo turiste koji nama se javljaju u toku godine i provjeravaju samo naše datume da li su ostali fiksni i to je jako važno da se uvijek u istim datumima dešavaju“, navela je Slađana Skočajić, načelnik Odjeljenja za kulturu.

Ponuda je bogata i kada su u pitanju zabavne manifestacije i koncerti, na jugu će i ovo ljeto zapjevati poznata imena. Špic sezone po navici očekuje se u danima oko trebinjske slave grada. Već sada se zna da su do kraja avgusta skoro svi smještajni kapaciteti u gradu podno Leotara popunjeni.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: