Дарко Алексић

Разријешен в.д. директора "Аутотранспорта" Приједор, именован нови

  • Извор: СРНА
  • 16.07.2024. 13:25

Вршилац дужности директора приједорског "Аутотранспорта" Дарко Алексић данас је разријешен дужности, а на ово мјесто именован је Игор Милетић, рекао је Срни градоначелник Приједора Слободан Јавор који је у овом градском предузећу предсједник Скупштине акционара.

Јавор је рекао да је Алексић поднио оставку и да је разријешен на лични захтјев, те најавио да ће идуће седмице бити примопредаја дужности.

Одборници Скупштине града Приједора нису на мајском засједању усвојили извјештај о раду градског предузећа "Аутотранспорт" за прошлу годину, негодујући што управа нема план како изаћи из дугогодишње неповољне ситуације.

У 2023. години обим свих услуга у паду је у односу на 2022. - број превезених путника, број пређених километара, број техничких прегледа и број баждарења тахографа, док је услуга сертификовања возила потпуно укинута.

Хапшење у Приједору: Запалио властити аутомобил након што је изазвао саобраћајну незгоду

Хапшење у Приједору: Запалио властити аутомобил након што је изазвао саобраћајну незгоду

Кључни проблеми у пословању су смањење броја путника, нерентабилне линије на захтјев града за које још није дефинисан износ субвенције, нелојална конкуренција, неадекватан рад инспекцијских органа, застарјела опрема и возни парк, недостатак квалификоване радне снаге и нагомилана дуговања.

"Аутотранспорт" је лани остварио 2.148.484 КМ прихода и 2.480.142 КМ расхода, те пословну годину завршио са губитком од 331.658 КМ.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Путуј, пробај, заволи (Р)

    '‘Путуј, пробај, заволи (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.