Darko Aleksić

Razriješen v.d. direktora "Autotransporta" Prijedor, imenovan novi

  • Izvor: SRNA
  • 16.07.2024. 13:25

Vršilac dužnosti direktora prijedorskog "Autotransporta" Darko Aleksić danas je razriješen dužnosti, a na ovo mjesto imenovan je Igor Miletić, rekao je Srni gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor koji je u ovom gradskom preduzeću predsjednik Skupštine akcionara.

Javor je rekao da je Aleksić podnio ostavku i da je razriješen na lični zahtjev, te najavio da će iduće sedmice biti primopredaja dužnosti.

Odbornici Skupštine grada Prijedora nisu na majskom zasjedanju usvojili izvještaj o radu gradskog preduzeća "Autotransport" za prošlu godinu, negodujući što uprava nema plan kako izaći iz dugogodišnje nepovoljne situacije.

U 2023. godini obim svih usluga u padu je u odnosu na 2022. - broj prevezenih putnika, broj pređenih kilometara, broj tehničkih pregleda i broj baždarenja tahografa, dok je usluga sertifikovanja vozila potpuno ukinuta.

Hapšenje u Prijedoru: Zapalio vlastiti automobil nakon što je izazvao saobraćajnu nezgodu

Hapšenje u Prijedoru: Zapalio vlastiti automobil nakon što je izazvao saobraćajnu nezgodu

Ključni problemi u poslovanju su smanjenje broja putnika, nerentabilne linije na zahtjev grada za koje još nije definisan iznos subvencije, nelojalna konkurencija, neadekvatan rad inspekcijskih organa, zastarjela oprema i vozni park, nedostatak kvalifikovane radne snage i nagomilana dugovanja.

"Autotransport" je lani ostvario 2.148.484 KM prihoda i 2.480.142 KM rashoda, te poslovnu godinu završio sa gubitkom od 331.658 KM.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Putuj, probaj, zavoli (R)

    '‘Putuj, probaj, zavoli (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.