Бијељина

Радници поднијели низ кривичних пријава против Љубише Петровића

  • Извор: АТВ
  • 28.09.2024. 19:17

Радници Градске управе Бијељина поднијели су низ кривичних пријава против Љубише Петровића. Анонимно, у страху од одмазде градоначелника из разлога мобинговања радника који би својеручним потписом потврдили све наведено и потписали кривичну пријаву, наведено је у пријави против Петровића.

Према документима које у посједу има АТВ, прва кривична пријава против Петровића поднијета је још у марту 2024. године због постојања основане сумње да је починио кривично дјело Злоупотреба службеног положаја или овлаштења, којим је буџет оштећен за преко 600 000КМ.

"Свјестан да је као градоначелник дужан да поштује закон и прописе чије је извршење повјерено јединици локалне самоуправе, у периоду од 05.07.-20.12.2023. године, извођачу радова ДОО 'Модосоро' Бијељина прибавио корист у укупном износу од 150.272,30 КМ, а буџет Града Бијељина оштетио за овај износ тако што није спровео одговарајуће поступке јавне набавке за изведене радове и испоручену робу“, наведено је.

АТВ одговара Бореновићу: Немојте проблеме у партији скривати иза напада на нас

АТВ одговара Бореновићу: Немојте проблеме у партији скривати иза напада на нас

Ту Петровић није стао. Наставио је да злоупотребљава положај, на шта су указивали радници који су подносиоци пријаве. Убрзо је стигла и допуна кривичне пријаве.

"Допуну кривичне пријаве вршимо због тога што је пријављени наставио предузимати радње на штету буџета Града Бијељина, а прибављајући корист извођачу радова ДОО 'Модосоро' Бијељина и то на начин да је дана 22.03.2024. године исплаћен износ од 101.446,40 КМ гдје је у опису плаћања код ове исплате наведено: 'ПЛАЋАЊЕ ПО ПОНУДИ', а што није нити може бити правни основ за изведене радове и испоручену робу“, наведено је.

Друга допуна кривичне пријаве стигла је на адресу Тужилаштва због тога што је пријављени наставио предузимати радње на штету буџета Града Бијељина, а прибављајући корист извођачу радова ДОО "Модосоро”“ Бијељина

"Пријављени није спровео одговарајуће поступке јавне набавке за изведене радове и испоручену робу на начин да је:

дана 27.05.2024. године исплаћен износ од 151.597,82 КМ,

дана 02.07.2024. године исплаћен износ од 50.218,26 КМ и

дана 03.07.2024. године исплаћен износ од 22.755,30 КМ.“, додали су.

''Станивуковић планира хаос, Дринић уништава доказе''

''Станивуковић планира хаос, Дринић уништава доказе''

Да Петровић не мари за Закон и правила рада показала је и трећа допуна кривичне пријаве, у којој се јасно види ново издвајање за фирму "Модосоро“.  2. септембра имао је нову трансакцију.

"Пријављени није спровео одговарајуће поступке јавне набавке за изведене радове и испоручену робу на начин да је: дана 02.09.2024. године исплаћен износ од 126.505,35 КМ“, наведено је.

Све наведене трансакције лако су провјерљиве јер су биле доступне на сајту града, али након друге допуне кривичне пријаве прегледи дневних финансијских трансакција престали су се објављивати, те су Тужилаштву приложене Рекапитулације прихода и расхода Одјељења за финансије Градске управе Града Бијељина. Све ово уз недавни негативан ревизорски извјештај поставља питање да ли је Љубиша Петровић изнад закона и до када ће моћи да спроводи самовољу, питају се радници Градске управе.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Контекст

    Контекст' доноси преглед и анализу најважнијих догађаја и процеса у региону и свијету, разговоре и тумачења политичара, стручњака за међународне односе, политиколога, дипломата.

  • 21:00 Серија: Одметница (12+)

    Серија: Одметница (12+)

  • 22:00 Страначка хроника

    Страначка хроника

  • 22:05 Филм

    ''''Филм