Bijeljina

Radnici podnijeli niz krivičnih prijava protiv Ljubiše Petrovića

  • Izvor: ATV
  • 28.09.2024. 19:17

Radnici Gradske uprave Bijeljina podnijeli su niz krivičnih prijava protiv Ljubiše Petrovića. Anonimno, u strahu od odmazde gradonačelnika iz razloga mobingovanja radnika koji bi svojeručnim potpisom potvrdili sve navedeno i potpisali krivičnu prijavu, navedeno je u prijavi protiv Petrovića.

Prema dokumentima koje u posjedu ima ATV, prva krivična prijava protiv Petrovića podnijeta je još u martu 2024. godine zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, kojim je budžet oštećen za preko 600 000KM.

"Svjestan da je kao gradonačelnik dužan da poštuje zakon i propise čije je izvršenje povjereno jedinici lokalne samouprave, u periodu od 05.07.-20.12.2023. godine, izvođaču radova DOO 'Modosoro' Bijeljina pribavio korist u ukupnom iznosu od 150.272,30 KM, a budžet Grada Bijeljina oštetio za ovaj iznos tako što nije sproveo odgovarajuće postupke javne nabavke za izvedene radove i isporučenu robu“, navedeno je.

ATV odgovara Borenoviću: Nemojte probleme u partiji skrivati iza napada na nas

ATV odgovara Borenoviću: Nemojte probleme u partiji skrivati iza napada na nas

Tu Petrović nije stao. Nastavio je da zloupotrebljava položaj, na šta su ukazivali radnici koji su podnosioci prijave. Ubrzo je stigla i dopuna krivične prijave.

"Dopunu krivične prijave vršimo zbog toga što je prijavljeni nastavio preduzimati radnje na štetu budžeta Grada Bijeljina, a pribavljajući korist izvođaču radova DOO 'Modosoro' Bijeljina i to na način da je dana 22.03.2024. godine isplaćen iznos od 101.446,40 KM gdje je u opisu plaćanja kod ove isplate navedeno: 'PLAĆANjЕ PO PONUDI', a što nije niti može biti pravni osnov za izvedene radove i isporučenu robu“, navedeno je.

Druga dopuna krivične prijave stigla je na adresu Tužilaštva zbog toga što je prijavljeni nastavio preduzimati radnje na štetu budžeta Grada Bijeljina, a pribavljajući korist izvođaču radova DOO "Modosoro”“ Bijeljina

"Prijavljeni nije sproveo odgovarajuće postupke javne nabavke za izvedene radove i isporučenu robu na način da je:

dana 27.05.2024. godine isplaćen iznos od 151.597,82 KM,

dana 02.07.2024. godine isplaćen iznos od 50.218,26 KM i

dana 03.07.2024. godine isplaćen iznos od 22.755,30 KM.“, dodali su.

''Stanivuković planira haos, Drinić uništava dokaze''

''Stanivuković planira haos, Drinić uništava dokaze''

Da Petrović ne mari za Zakon i pravila rada pokazala je i treća dopuna krivične prijave, u kojoj se jasno vidi novo izdvajanje za firmu "Modosoro“.  2. septembra imao je novu transakciju.

"Prijavljeni nije sproveo odgovarajuće postupke javne nabavke za izvedene radove i isporučenu robu na način da je: dana 02.09.2024. godine isplaćen iznos od 126.505,35 KM“, navedeno je.

Sve navedene transakcije lako su provjerljive jer su bile dostupne na sajtu grada, ali nakon druge dopune krivične prijave pregledi dnevnih finansijskih transakcija prestali su se objavljivati, te su Tužilaštvu priložene Rekapitulacije prihoda i rashoda Odjeljenja za finansije Gradske uprave Grada Bijeljina. Sve ovo uz nedavni negativan revizorski izvještaj postavlja pitanje da li je Ljubiša Petrović iznad zakona i do kada će moći da sprovodi samovolju, pitaju se radnici Gradske uprave.

Pratite nas i putem Vibera