Вртић "Мелисаки"

Проблем у приватном вртићу у Котор Варошу

  • Извор: АТВ
  • 10.07.2024. 20:00

Гркињу Василики Тримпоу срце је довело у Котор Варош, тамо је покренула приватни бизнис. Вртић "Мелисаки" прва је приватна предшколска установа у овом мјесту. Данас, каже, суочава се са бројним проблемима у пословању. Од недостатка кадра до новчаних средстава. Више пута се, каже, обраћала општини да помогне са суфинансирањем.

„Вртић 'Мелисаки' сам отворила 2017. године, то јест, прије седам година, а тренутно борави око четрдесеторо дјеце. Јако тешко да се промијени нешто, није законски обавезно да општина одвоји средства, видим да они све то покушавају покрити, све њихове потребе, тако да им није потребно да дају“, рекла је Василики Тримпоу, оснивач приватне предшколске установе "Мелисаки" Котор Варош. 

Ипак, начелник општине каже у наредном периоду покушаће се наћи средства за субвенције малишана који бораве у приватним вртићима. 

„Сматрам лично и као начелник да дјеца морају бити равноправна. Локална заједница се озбиљно бави тим питањем, ја лично сматрам да дјеца и у приватном вртићу требају добити субвенцију. Дјеца, не вртић. У наредном периоду ћемо се тим активно бавити“, рекао је Зденко Сакан, начелник Котор Вароша.

Не само суфинансирање, проблем је и број мјеста у вртићима. И даље има дјеце који су на листи чекања.

Како би се ријешио овај проблем и пронашао компромис, из општине су заказали састанак са родитељима у петак у девет часова.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Серија: Црна Гуја (Р) (12+)

    ''Црна Гуја

  • 12:45 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица