Vrtić "Melisaki"

Problem u privatnom vrtiću u Kotor Varošu

  • Izvor: ATV
  • 10.07.2024. 20:00

Grkinju Vasiliki Trimpou srce je dovelo u Kotor Varoš, tamo je pokrenula privatni biznis. Vrtić "Melisaki" prva je privatna predškolska ustanova u ovom mjestu. Danas, kaže, suočava se sa brojnim problemima u poslovanju. Od nedostatka kadra do novčanih sredstava. Više puta se, kaže, obraćala opštini da pomogne sa sufinansiranjem.

„Vrtić 'Melisaki' sam otvorila 2017. godine, to jest, prije sedam godina, a trenutno boravi oko četrdesetoro djece. Jako teško da se promijeni nešto, nije zakonski obavezno da opština odvoji sredstva, vidim da oni sve to pokušavaju pokriti, sve njihove potrebe, tako da im nije potrebno da daju“, rekla je Vasiliki Trimpou, osnivač privatne predškolske ustanove "Melisaki" Kotor Varoš. 

Ipak, načelnik opštine kaže u narednom periodu pokušaće se naći sredstva za subvencije mališana koji borave u privatnim vrtićima. 

„Smatram lično i kao načelnik da djeca moraju biti ravnopravna. Lokalna zajednica se ozbiljno bavi tim pitanjem, ja lično smatram da djeca i u privatnom vrtiću trebaju dobiti subvenciju. Djeca, ne vrtić. U narednom periodu ćemo se tim aktivno baviti“, rekao je Zdenko Sakan, načelnik Kotor Varoša.

Ne samo sufinansiranje, problem je i broj mjesta u vrtićima. I dalje ima djece koji su na listi čekanja.

Kako bi se riješio ovaj problem i pronašao kompromis, iz opštine su zakazali sastanak sa roditeljima u petak u devet časova.

Pratite nas i putem Vibera

  • 09:00 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina