Пећани

Приједорско насеље коначно изгледа како и заслужује

  • Извор: АТВ
  • 10.09.2024. 19:41

Највеће приједорско стамбено насеље данас сија новим сјајем. Годинама је било запуштено и заборављено али је, захваљујући граду, коначно показало сву своју љепоту. Пећани сада имају нову главну саобраћајницу јер је потпуно реконструисана улица Митрополита Петра Зимоњића. Постављена је нова расвјета, ту су и нова дјечија игралишта, плато испред борачких зграда... Све је сада како треба, кажу на Пећанима. О овоме су маштали годинама, напокон и дочекали.

„То се не може упоредити колико је сада боље. Љепше, пјешаци могу да ходају, више нема оне гужве да се морамо склањати, морали смо ићи у строј а сада имамо слободну шетњу.“

„Одлично, и тротоари и све. Стварно немам ријечи.“

„Небо и земља, још кад се тај вртић заврши, то ће бити други дио града.“

Потрудили су се из локалне управе да испуне све захтјеве мјештана. Најзначајнији пројекат који се ради у овом дијелу насеља је вртић. Моћи ће да прими чак 220 малишана.  

„И ту нећемо стати. Оно што је тренутно актуелно је да је расписан тендер, што је важно и за станаре Рашковца и Пећана, јесте и додатни мост који ће спојити ова два насеља због дјеце која иду у школу 'Доситеј Обрадовић'. Тако да, настављамо даље да радимо у договору са мјештанима. Све се може кад се хоће. Ми смо све захтјеве до дан данас испунили“, изјавио је Слободан Јавор, градоначелник Приједора

Тако и треба да буде јер договор кућу гради, кажу на Пећанима. У том приједорском насељу живи око 7000 људи. 

Бројни инфраструктурни пројекти урађени су у највећем приједорском насељу Пећани. Планова се има и за наредни период. За нешто мање од двије године у ово насеље уложено је преко шест милиона марака. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: