Pećani

Prijedorsko naselje konačno izgleda kako i zaslužuje

  • Izvor: ATV
  • 10.09.2024. 19:41

Najveće prijedorsko stambeno naselje danas sija novim sjajem. Godinama je bilo zapušteno i zaboravljeno ali je, zahvaljujući gradu, konačno pokazalo svu svoju ljepotu. Pećani sada imaju novu glavnu saobraćajnicu jer je potpuno rekonstruisana ulica Mitropolita Petra Zimonjića. Postavljena je nova rasvjeta, tu su i nova dječija igrališta, plato ispred boračkih zgrada... Sve je sada kako treba, kažu na Pećanima. O ovome su maštali godinama, napokon i dočekali.

„To se ne može uporediti koliko je sada bolje. Ljepše, pješaci mogu da hodaju, više nema one gužve da se moramo sklanjati, morali smo ići u stroj a sada imamo slobodnu šetnju.“

„Odlično, i trotoari i sve. Stvarno nemam riječi.“

„Nebo i zemlja, još kad se taj vrtić završi, to će biti drugi dio grada.“

Potrudili su se iz lokalne uprave da ispune sve zahtjeve mještana. Najznačajniji projekat koji se radi u ovom dijelu naselja je vrtić. Moći će da primi čak 220 mališana.  

„I tu nećemo stati. Ono što je trenutno aktuelno je da je raspisan tender, što je važno i za stanare Raškovca i Pećana, jeste i dodatni most koji će spojiti ova dva naselja zbog djece koja idu u školu 'Dositej Obradović'. Tako da, nastavljamo dalje da radimo u dogovoru sa mještanima. Sve se može kad se hoće. Mi smo sve zahtjeve do dan danas ispunili“, izjavio je Slobodan Javor, gradonačelnik Prijedora

Tako i treba da bude jer dogovor kuću gradi, kažu na Pećanima. U tom prijedorskom naselju živi oko 7000 ljudi. 

Brojni infrastrukturni projekti urađeni su u najvećem prijedorskom naselju Pećani. Planova se ima i za naredni period. Za nešto manje od dvije godine u ovo naselje uloženo je preko šest miliona maraka. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: