Несносан смрад

Грађани Котор Вароша се гуше већ 5 дана

  • Извор: АТВ
  • 17.08.2024. 16:00

Грађани Котор Вароша се гуше већ пет дана, а разлог је пожар на, како тврде, илегалној депонији. Од дима и загађења морају прозоре да затварају, а за све криве начелника Зденка Сакана и његовог зета, директора тамошњег комуналног предузећа Слободана Јурића.

Иако је ситуација алармантна, локалне власти и даље остају нијеме, што додатно појачава незадовољство грађана.

Према информацијама до којих је дошла АТВ, отпад који гори на нелегалној депонији користило је и комунално предузеће, додатно је разјарио јавност. Снимци са видео снимака потврђују ове тврдње, али општинска управа, на челу са начелником Зденком Саканом, не реагује на захтјеве за објашњење.

Грађани Котор Вароша су нарочито узнемирени ставом начелника и његовог зета Слободана Јурића, директора комуналног предузећа, који, упркос очигледним доказима, покушавају да кривицу пребаце на народ. Овакво понашање локалних власти грађани доживљавају као понижење и неумољиво захтијевају оставке одговорних лица.

У тренутку када су температуре високе и када су пожари чест проблем у региону, становници Котор Вароши су приморани да живе у неподношљивим условима, затворени у својим домовима, док пожар и даље бесни.

Случај је постао још контроверзнији након што је откривено да је нелегална депонија запаљена само двадесетак дана након смјене директора Депота, а да је један део отпада раније завршавао на депонији у Рамићима. Ова ситуација подстакла је додатна питања о раду комуналних предузећа и односу власти према грађанима.

"Инспекције и истражни органи морају хитно утврдити истину и довести одговорне пред лице правде", кажу огорчени грађанин Котор Вароша, који нас је замолио да остане анониман. "Не заслужујемо да будемо жртве нечије неодговорности и лошег управљања."

Док се пожар наставља и притисак јавности расте, остаје да се види да ли ће локалне власти одговорити на захтјеве својих грађана или ће ситуација у Котор Вароши ескалирати у још већу кризу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 17:00 Серија: Преко Атлантика (12+) (Р)

    ''Серија: Преко Атлантика (12+) (Р)

  • 17:50 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 18:20 Чаролија Републике Српске

    ''Чаролија Републике Српске

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.