Nesnosan smrad

Građani Kotor Varoša se guše već 5 dana

  • Izvor: ATV
  • 17.08.2024. 16:00

Građani Kotor Varoša se guše već pet dana, a razlog je požar na, kako tvrde, ilegalnoj deponiji. Od dima i zagađenja moraju prozore da zatvaraju, a za sve krive načelnika Zdenka Sakana i njegovog zeta, direktora tamošnjeg komunalnog preduzeća Slobodana Jurića.

Iako je situacija alarmantna, lokalne vlasti i dalje ostaju nijeme, što dodatno pojačava nezadovoljstvo građana.

Prema informacijama do kojih je došla ATV, otpad koji gori na nelegalnoj deponiji koristilo je i komunalno preduzeće, dodatno je razjario javnost. Snimci sa video snimaka potvrđuju ove tvrdnje, ali opštinska uprava, na čelu sa načelnikom Zdenkom Sakanom, ne reaguje na zahtjeve za objašnjenje.

Građani Kotor Varoša su naročito uznemireni stavom načelnika i njegovog zeta Slobodana Jurića, direktora komunalnog preduzeća, koji, uprkos očiglednim dokazima, pokušavaju da krivicu prebace na narod. Ovakvo ponašanje lokalnih vlasti građani doživljavaju kao poniženje i neumoljivo zahtijevaju ostavke odgovornih lica.

U trenutku kada su temperature visoke i kada su požari čest problem u regionu, stanovnici Kotor Varoši su primorani da žive u nepodnošljivim uslovima, zatvoreni u svojim domovima, dok požar i dalje besni.

Slučaj je postao još kontroverzniji nakon što je otkriveno da je nelegalna deponija zapaljena samo dvadesetak dana nakon smjene direktora Depota, a da je jedan deo otpada ranije završavao na deponiji u Ramićima. Ova situacija podstakla je dodatna pitanja o radu komunalnih preduzeća i odnosu vlasti prema građanima.

"Inspekcije i istražni organi moraju hitno utvrditi istinu i dovesti odgovorne pred lice pravde", kažu ogorčeni građanin Kotor Varoša, koji nas je zamolio da ostane anoniman. "Ne zaslužujemo da budemo žrtve nečije neodgovornosti i lošeg upravljanja."

Dok se požar nastavlja i pritisak javnosti raste, ostaje da se vidi da li će lokalne vlasti odgovoriti na zahtjeve svojih građana ili će situacija u Kotor Varoši eskalirati u još veću krizu.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 17:00 Serija: Preko Atlantika (12+) (R)

    ''Serija: Preko Atlantika (12+) (R)

  • 17:50 Еmisija: Narod priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić.

  • 18:20 Čarolija Republike Srpske

    ''Čarolija Republike Srpske

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.