Шеранић и епископ Фотије

Потписан уговор о изградњи храма у кругу болнице ''Свети Врачеви'' у Бијељини

  • Извор: АТВ
  • 18.09.2024. 14:06

Потпредсједник Владе Републике Српске и министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић потписао је данас, у Бањалуци, са епископом зворничко-тузланским Фотијем, уговор о реализацији инвестиционог пројекта „Изградња српског православног храма у кругу ЈЗУ Болница „Свети Врачеви“ Бијељина.

У циљу реализације овог инвестиционог пројекта, Влада Републике Српске преноси право својине на непокретности, без накнаде, на Српску православну цркву, Епархију зворничко-тузланску у Бијељини, те је потврдила да је овај пројекат од посебног интереса за локални економски развој и унапређење здравствене заштите у овој локалној заједници.

Шеранић је нагласио да би се изградњом овог вјерског објекта створили услови и за додатни садржај, с циљем пружања здравствене и социјалне заштите парохијанима и угроженим категоријама становништва.

Сарадња Болнице „Свети Врачеви“ Бијељина са Епархијом зворничко-тузланском има за циљ јачање волонтерског рада и пружање подршке грађанима у превенцији и унапређењу менталног здравља, с посебним фокусом на социјализацију и ресоцијализацију особа са проблемима зависности.

Данашњем потписивању присуствовали су генерални секретар Владе Републике Српске Далибор Панић и правобранилац Републике Српске Милимир Говедарица.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича

    ''Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.