Gradonačelnik Bijeljine

Podrška opozivu Ljubiše Petrovića iz još tri stranke

  • Извор: АТВ
  • 06.03.2023. 19:05

Ovo je timski rad i našem timu skoro svakodnevno pristupaju nove stranke nezadovoljne radom Ljubiše Petrovića, kažu danas iz koalicije koja je za njegov opoziv, nakon što su im se pridružile tri nove stranke - Pokret „Uspješna Srpska“, Srpska radikalna stranke „Dr Vojislav Šešelj“ i Savez za novu politiku. Na kraju, uz njih nisu samo dvije.

"Sve političke partije, osim dvije političke partije koje djeluju na suprotnoj strani, to su SDS i PDP, ali kao što čujemo i kao što vidimo da i oni ne podržavaju politiku gradonačelnika aktuelnog, ne bi nas iznenadilo da nas i oni kontaktiraju i da i oni žele da se pridruže", kaže Nedeljko Ćorić, član GrO SNSD.

Od sada smo u timu koji će Bijeljinu probuditi iz dubokog sna u kome je otkako je na vlast došao Ljubiša Petrović, poručuju iz Uspješne Srpske. 

"Bijeljina je posljednje dvije i po godine praktično u jednom stanju neaktivnosti u jednom stanju nedešavanja, da upotrijebim jednu dugokorištenu floskulu „u mraku“. Koalicija „Pokrenimo Bijeljinu“ će u narednom periodu izaći sa svim svojim snagama i energijom u proces opoziva", kaže predsjednik GO „Pokret uspješna Srpska“ Nemanja Janković.

O neradu gradonačelnika priča se u gradu ali i bijeljinskim selima. U Mjesnoj zajednici Čengić kažu da su potpuno zaboravljeni iako ukazuju na probleme sa putevima, ljudi ne mogu u njive nakon kiša, objekt mjesne zajednice propada, klizišta prijete. Za to vrijeme Petrović, kažu, čisti kanale pojedincima.

"Mi smo u posljednjih godinu dana podnijeli oko 40 zahtjeva. Do dana današnjeg ajd što ni na jedan zahtjev nije urađeno, nego nije ni odgovoreno ni pozitivno ni negativno, a evo vidimo na terenu u posljednjih deset dana gradonačelnik ide i radi neke stvari koje nisu u interesu sela i po zahtjevima MZ. On radi po privatnim kućama. Imamo gore dio puta porema Bjeloševcu, gdje se odron napravio gdje još malo se neće moći prolaziti, a Gradska uprava uopšte neće da prepozna naše probleme", kaže MIćo Todorović, predsjednik Savjeta MZ Čengić.

Neke probleme riješio je Agrarni fond sredstvima za Ruralni razvoj koji je obezbjedio Kompenzacioni fond Republike Srpske. Njima hvala, kažu u Mjesnoj zajednici Čengić. Gradonačelniku se nemaju na čemu zahvaliti.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.